:

Szerző: Ady Krisztián

2002. november 14. 20:29

1000 dolláros Tablet PC-t dob piacra a StepUp

[ZDNet] Az alig több mint 1 kg súlyú és 8,4-os TFT-kijelzővel ellátott StepUp DocuNote lehet az első az alacsonyabb árfekvésű Tablet PC-k sorában. Az érintőképernyős, beépített USB-kamerával ellátott készülék 1000 dollár körüli áron kerülhet a boltokba a jövő hónapban.

[ZDNet] Az alig több mint 1 kg súlyú és 8,4"-os TFT-kijelzővel ellátott StepUp DocuNote lehet az első az alacsonyabb árfekvésű Tablet PC-k sorában. Az érintőképernyős, beépített USB-kamerával ellátott készülék 1000 dollár körüli áron kerülhet a boltokba a jövő hónapban.

A DocuNote tipikusan azoknak a felhasználóknak készült, akik íróasztalt csak a munka kezdetén és végén látnak. Kórházban, kormányzati, oktatási intézményekben és egyéb, mobilitást igénylő munkakörökben lehet igazán nagy hasznát venni.

A Tablet PC-k általában 1,5 kilogramm körüli tömegű számítógépek, amelyeknek mérete megegyezik egy mininotebookéval. A kijelzőre elektromágneses elven működő tollal lehet írni, a számítógépek operációs rendszere (Windows XP Tablet PC Edition) képes a kézírás felismerésére, így az adatbevitel egyszerű. Egyes Tablet PC-k valóban csak kézírással vezérelhetők, másoknak azonban saját billentyűzete is van, amelyet be lehet csukni.

A StepUp tervei szerint a jövő év elején Linux-alapú, Lindows 3.0 operációs rendszerrel rendelkező DocuNote Tablet PC-t is megjelentet majd.

A StepUp első DocuNote Tablet PC-je 667 MHz-es TM5600 Transmeta Crusoe processzorral, 256 MB memóriával és 20 GB-os merevlemezzel fog rendelkezni. A készülék 8,4"-os TFT LCD-kijelzője 800 x 600-as felbontásra képes. A PC-t tovább bővíthetjük PC Card bővítőhelyen keresztül, melybe vezeték nélküli hálózati kártya is illeszthető.

A készülékhez opcionálisan bőr hordtáska is vásárolható majd, mely beépített 77-gombos, USB-s billentyűzettel van ellátva. A cég jövőbeni terveiben dokkolóállomás is szerepel, mellyel külső monitorhoz, billentyűzethez, egérhez és egyéb perifériákhoz lehet majd csatlakoztatni a hordozható gépet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.