Szerző: Barna József

2002. november 14. 21:23

Letölthető az NVIDIA DVD-lejátszó szoftverének demó változata

Az NVIDIA ma jelentette be, hogy elkészült NVDVD nevű DVD-lejátszó programjának új változatával. Az NVDVD 2.0 -- elődjével ellentétben -- nem csupán videokártyákhoz és PC-khez kapott csomagban lesz hozzáférhető, hanem önálló termékként is meg lehet majd vásárolni a vállalat honlapján. A cég közleménye szerint a szoftver minden DirectX 8.x-kompatibilis videokártyával együttműködik, de a legjobb teljesítményt mégis NVIDIA GeForce4 kártyákon nyújtja.

[HWSW] Az NVIDIA ma jelentette be, hogy elkészült NVDVD nevű DVD-lejátszó programjának új változatával. Az NVDVD 2.0 -- elődjével ellentétben -- nem csupán videokártyákhoz és PC-khez kapott csomagban lesz hozzáférhető, hanem önálló termékként is meg lehet majd vásárolni a vállalat honlapján. A cég közleménye szerint a szoftver minden DirectX 8.x-kompatibilis videokártyával együttműködik, de a legjobb teljesítményt mégis NVIDIA GeForce4 kártyákon nyújtja.

Az NVDVD 2.0 igazi médialejátszó szoftver, amely DVD filmek lejátszása mellett elboldogul AVI, MPEG1, MPEG2, WMA, MIDI vagy éppen MP3 állományokkal is, sőt képek nézegetésére is alkalmas. A program támogatja a Dolby Digital 5.1, Dolby Pro Logic II és Dolby Headphone technológiákat, és rendelkezik képlopás, hanglopás és karaoke funkcióval.

Emellett természetesen a lejátszó ezeregy hasznos és kevésbé hasznos, ámde hangzatos nevű technológiát támogat. Ezek közül kiemelendő a Sceneshare, amely lehetővé teszi, hogy DVD filmjeinket könyvjelzőkkel lássuk el, majd azokat elküldjük ismerőseinknek, akikkel -- ha rendelkeznek az NVDVD alkalmazással és a kérdéses filmmel -- így megoszthatjuk kedvenc jeleneteinket. A Video on Desktop funkció révén pedig a Windows-asztalon, a háttérben filmet nézhetünk, miközben valami egészen mással foglalkozunk a számítógépen.

A szoftver 14 napig használható -- és némileg kiforratlannak tűnő -- demó változata letölthető az NVIDIA honlapjáról, míg a teljes verzió 39,95 dollárért vásárolható meg ugyanott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról