:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 14. 12:38

Új grafikus koprocesszort jelentett be az ATI

A kanadai ATI Technologies bejelentette Imageon 3200 nevű multimédiás társprocesszorát, amelyet mobil eszközökbe, elsősorban kéziszámítógépekbe és okos telefonokba szán. A chip lelke egy 2D gyorsító, amelyet MPEG/JPEG dekóder elektronika, valamint számos I/O funkció egészít ki.

A kanadai ATI Technologies bejelentette Imageon 3200 nevű multimédiás társprocesszorát, amelyet mobil eszközökbe, elsősorban kéziszámítógépekbe és "okos" telefonokba szán. A chip lelke egy 2D gyorsító, amelyet MPEG/JPEG dekóder elektronika, valamint számos I/O funkció egészít ki.

"Az ATI Imageon 3200 ismét felemeli a mércét és új technológiái segítségével hihetetlen minőségű grafikát, ugyanakkor hosszabb akkumulátoros üzemidőt kínál" -- mondta Azzedine Boubguira, az ATI marketing menedszere. "A mobil eszközök teljesítményének növelésén túl az Imageon 3200 egyedülálló értéket kínál a gyártóknak, mivel számos fontos I/O funkciót tartalmaz."

Az ATI Imageon 3200 legfontosabb jellemzői:

  • fejlett 2D-gyorsító
  • MPEG és JPEG dekóder
  • integrált SRAM double buffering támogatással
  • Intel Xscale, Motorola MX1, TI OMAP és Samsung S3C2400 kompatibilitás
  • programozható LCD kontroller
  • USB On-the-Go: az Imageon 3200-zal szerelt eszközök PC közbeiktatása nélkül kommunikálhatnak más USB eszközökkel
  • videobemenet

Az ATI Imageon 3200 multimédiás koprocesszor próbagyártása jelenleg is folyik, a sorozatgyártás november végén kezdődik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.