Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 13. 12:28

Jövő év elején kerülnek piacra a Wireless Smart Display eszközök

A Microsoft és a ViewSonic bejelentették, hogy a korábban Mira kódnéven ismert Wireless Smart Display berendezések elsőként az Amazon.com, Buy.com, CompUSA, Dell.com és RCS Computer kínálatában lesznek elérhetők. A készülékek várhatóan a jövő év elején kerülnek piacra.

A Microsoft és a ViewSonic bejelentették, hogy a korábban "Mira" kódnéven ismert Wireless Smart Display berendezések elsőként az Amazon.com, Buy.com, CompUSA, Dell.com és RCS Computer kínálatában lesznek elérhetők. A készülékek várhatóan a jövő év elején kerülnek piacra.

A Wireless Smart Display egy olyan, lapos kijelzővel szerelt hordozható készülék, amely egy PC segítségével képes az iterneten böngészni, de akár szórakoztatóelektronikai készülékek vagy játékkonzolok távvezérlésére is alkalmas. A "Mira" kivitelben hasonlít a Tablet PC-re, azonban az utóbbi egy teljes értékű PC egy lapos kijelzőbe építve. Bár a Wireless Smart Display saját processzorral és operációs rendszerrel -- Windows CE .NET -- rendelkezik, önmagában nem használható. A készülék 802.11b vezeték nélküli összeköttetésben áll a PC-vel, vagy más szórakoztatóelektronikai berendezéssel -- TV, játékkonzol --, amelyet irányít.

A Microsoft szerint a Wireless Smart Display úgy változtatja meg az otthoni számítógéphasználatot, mint a vezeték nélküli (cordless) telefon: az emberek a lakás bármelyik szegletében használhatják számítógépüket, hozzáférhetnek adataikhoz, nem számít, hogy több méterre vannak a PC-jüktől, vagy akár egy másik szobában tartózkodnak.

A ViewSonic kétféle Wireless Smart Display modellt kínál majd, a v110 típusnak 10 hüvelykes, a v150 típusnak pedig 15 hüvelykes színes TFT-LCD kijelzője lesz. A készülékek várhatóan 1000 és 1300 dollárba kerülnek majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról