Szerző: Barna József

2002. november 12. 20:03

A Microsoft 400 millió dollárt fektet be Indiában

Bill Gates
Bill Gates
[CNET, FT] Az indiai körútján járó Bill Gates ma bejelentette, hogy cége az elkövetkező három évben 400 millió dollárt kíván befektetni a világ második legnépesebb országában. Az Egyesült Államokon kívül a redmondi vállalat még sosem fordított ekkora összeget a szoftver- és üzletfejlesztés előmozdítására.

Gates elmondta, hogy a Microsoftnak nem áll szándékában tulajdonrészt szerezni indiai vállalatokban; a befektetések középpontjában a cég már meglévő üzleti kapcsolatainak erősítése áll. A Microsoft helyi leányvállalata számos olyan szoftverfejlesztő céggel tart jelenleg is kapcsolatot, melyek megoldásokat szállítanak a cég számára, vagy annak platformjait használják a fejlesztések során.

Szintén a befektetés része egy hosszú távú oktatási program, melynek keretében a redmondi vállalat öt év alatt 20 millió dollárt költ a számítástechnika népszerűsítésére az országban. E projekt részeként a helyi oktatási minisztériummal karöltve 10 számítógépes központot, valamint több mint 2000 iskolai számítógépes labort állítanak fel. A várakozások szerint így több mint 80 000 tanár és 3,5 millió tanuló ismerkedhet majd meg a számítástechnikával.

Gates közölte továbbá, hogy a vállalat Hyderabadban található szoftverfejlesztő központját is bővíteni kívánják: a tervek szerint itt 2005-re 500 alkalmazott dolgozik majd. A hyderabadi fejlesztői központot 1999-ben hozta létre a Microsoft 40 munkatárssal.

Gates tegnap kezdte meg négynapos indiai útját, melynek során Újdelhiben, Bangalore-ban, Bombayben és Hyderabadban tesz látogatást.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.