:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 12. 10:52

Olcsó Pocket PC-t fejlesztett ki a Samsung

[CNET] A Microsoft és a Samsung tegnap bejelentették, hogy rendkívül olcsó, Pocket PC alapú kéziszámítógépet fejlesztenek ki, amely reményeik szerint a legalsó árkategóriában is sikerrel szállhat szembe a Palm OS operációs rendszerre épülő tenyérgépekkel.

[CNET] A Microsoft és a Samsung tegnap bejelentették, hogy rendkívül olcsó, Pocket PC alapú kéziszámítógépet fejlesztenek ki, amely reményeik szerint a legalsó árkategóriában is sikerrel szállhat szembe a Palm OS operációs rendszerre épülő tenyérgépekkel.

A Microsoft és a Samsung által elkészített referenciadesign a koreai gyártó 200 MHz-es, ARM architektúrára épülő S3C2410 alkalmazásprocesszorát, 32 Mbyte memóriát, 3,5 hüvelykes színes vagy monokróm kijelzőt, valamint Secure Digital és SDIO bővítőhelyet tartalmaz.

A Microsoft Pocket PC platformra épülő kéziszámítógépek eddig rendszerint a felső árkategóriába tartoztak, ahol az árrés ugyan magasabb, de az értékesített készülékek száma szinte elenyésző az alsó kategóriához képest. A kézigépek gyártásához felhasznált alkatrészek ára azonban meredeken csökken, így a Microsoft és hardvergyártó partnerei már az alsó kategóriás gépek piacán is megjelenhetnek.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a ViewSonic november 1. óta értékesíti 299 dolláros Pocket PC-jét, a Dell a jövő héten mutatja be 299 és 199 dolláros tenyérgépeit és a HP is hamarosan piacra dobja 299 dolláros iPaq modelljét.

A Microsoft szóvivője, Ed Suwanjindar elmondta, hogy a csökkenő alkatrészárak miatt a Pocket PC gépek már alacsonyabb áron gyárthatók és értkékesíthetők, így a vásárlók gyakorlatilag a korábban csak felső kategóriás kéziszámítógépekben megtalálható szolgáltatásokat kaphatják meg rendkívül olcsón.

A redmondi cég szerint a Samsunggal közösen kifejlesztett referenciadesign célja, hogy a PDA-gyártók hamarabb piacra dobhassák készülékeiket, hiszen így nem szükséges saját fejlesztésekbe fogniuk. A Microsoft bejelentése szerint azonban a tegnap bemutatott designra épülő tenyérgépek legkorábban a jövő év elején jelenhetnek meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.