Szerző: Barna József

2002. november 11. 20:45

Távozik posztjáról Michael Capellas, a HP elnöke

Michael Capellas
Michael Capellas
[eWeek] Fél évvel azután, hogy a Hewlett-Packard hosszas huzavona után felvásárolta a Compaq Computert, Michael Capellas, a Compaq korábbi elnök-vezérigazgatója, az egyesülést követően pedig a HP második embere bejelentette, lemond elnöki és igazgatótanácsi posztjáról.

A vállalat által kiadott közlemény szerint Capellas egyéb érdekeltségek miatt döntött a HP elhagyása mellett. Mint mondta, nyugodt szívvel hozta meg döntését, hiszen a HP és a Compaq integrációja a tervezett ütemben halad, és a vezetőség képes a munka problémamentes folytatására. Egyes értesülések szerint Capellas az elsőszámú esélyes a nehéz helyzetben lévő telekommunikációs óriás WorldCom vezérigazgatói posztjára.

A HP vezérigazgatója, Carly Fiorina a bejelentés kapcsán elmondta, támogatja Capellas döntését. Mint közölte: "Michael arra vállalt kötelezettséget, hogy levezényli az egyesülést. Most már elmondhatjuk, hogy -- köszönhetően az egész csapat kemény munkájának -- minden célunkat sikerült elérnünk vagy túlszárnyalnunk." A HP nem nevez ki új elnököt Capellas helyére: a korábban neki beszámolási kötelezettséggel tartozó vezetők ezentúl közvetlenül Fiorina irányítása alá kerülnek majd.

Egyes elemzők szerint Capellas távozása árthat a HP-nak. Amint Martin Reynolds, a Gartner egyik elemzője fogalmazott: "a HP-Compaq ügylet egyik legértékesebb vagyontárgya éppen Capellas volt. Az ő hiánya újabb terheket ró majd a vállalatra." Reynolds úgy véli, elnök nélkül nehezebb lesz koordinálni a HP üzletágainak munkáját, ugyanakkor a változásból a HP ügyfelei feltehetően semmit sem vesznek majd észre.

A HP részvényárfolyama a délelőtt folyamán 10,13%-ot veszített értékéből, és hírünk írásának pillanatában 14,99 dolláron állt.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.