Szerző: Barna József

2002. november 11. 08:30

Új mobil processzor az AMD-től

Az AMD ma bővítette noteszgépekbe szánt Athlon XP processzorcsaládját: a vállalat bejelentette jelenleg leggyorsabb, 2200+ modellszámot viselő mobil Athlon XP termékét. A cég közleménye szerint az új processzor azonnal hozzáférhető a Fujitsu Siemens notebookjaiban.

[HWSW] Az AMD ma bővítette noteszgépekbe szánt Athlon XP processzorcsaládját: a vállalat bejelentette jelenleg leggyorsabb, 2200+ modellszámot viselő mobil Athlon XP termékét. A cég közleménye szerint az új processzor azonnal hozzáférhető a Fujitsu Siemens notebookjaiban.

Amint az ismert, korábban a cég úgy döntött, hogy az új gyártástechnológiával készülő mobil processzorokat az asztali processzorok között ismertté vált Athlon XP márkanévvel hozza forgalomba, míg a korábbi Athlon 4 elnevezés megmarad a 0,18 mikronos csíkszélességű mobil processzorok számára. A 2200+ modellszámot viselő mobil Athlon XP processzor 1,8 GHz-es órajelen üzemel.

A 266 MHz-es rendszerbuszt használó mobil Athlon XP chipeket az AMD drezdai Fab 30 gyárában készítik 0,13 mikronos rézalapú technológiával. A lapka tartalmazza az AMD PowerNow! technológiát, amely az Intel SpeedStephez hasonlóan automatikusan, az áramforrás és a futtatott alkalmazás számítási igénye alapján állítja be a processzor órajelét és működési feszültségét.

Az új mobil Athlon XP 2200+ processzor 1000 darabos megrendelés esetén 186 dollárba kerül. Az arra épülő első noteszgépek azonnal hozzáférhetőek a Fujitsu Siemens AMILO A-x60 sorozatú termékeiben. A japán Epson Direct és a nagy-britanniai Time Computers pedig még ebben a hónapban piacra dobja az új processzort használó notebookjait.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról