Szerző: Ady Krisztián

2002. november 7. 18:19

Ingyenesen letölthetővé vált a Corel Grafigo Tablet PC-szoftver

A Microsoft hivatalos bejelentésével egy időben már meg is történt az első szoftverbemutató a Corel Corporation jóvoltából: a cég bejelentette Corel Grafigo szoftverét, melyet kifejezetten a Microsoft Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszeréhez tervezett, s mellyel tovább bővíthető az egyébként is rendkívül könnyen kezelhető digitális mappák tudása.

A Microsoft hivatalos bejelentésével egy időben már meg is történt az első szoftverbemutató a Corel Corporation jóvoltából: a cég bejelentette Corel Grafigo szoftverét, melyet kifejezetten a Microsoft Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszeréhez tervezett, s mellyel tovább bővíthető az egyébként is rendkívül könnyen kezelhető digitális "mappák" tudása.

A Tablet PC-k általában 1,5 kilogramm körüli tömegű számítógépek, amelyeknek mérete megegyezik egy mininotebook-éval. A 10 vagy 12 hüvelykes kijelzőre elektromágneses elven működő tollal lehet írni, a számítógépek operációs rendszere (Windows XP Tablet PC Edition) képes a kézírás felismerésére, így az adatbevitel egyszerű. Ezt a folyamatot, képességet tovább bővítheti a Corel alkalmazása.

A Corel Grafigo 1.0 szoftver ingyenesen letölthető a Corel weboldaláról, de a szerencsések a november 18-22. között megrendezett Comdexen is megtekinthetik majd a Microsoft standján. A Grafigo szoftver a nyílt szabványú SVG (Scalable Vector Graphics) formátumot használja, melyhez szintén ingyenesen letölthető, PC-n futó képnézőt is elérhetővé tett a Corel.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról