Szerző: Ady Krisztián

2002. november 7. 16:15

2005-re szélessávú internet lesz minden dél-koreai háztartásban

[ZDNet] A dél-koreai kormányzat szerdán nyilvánosságra hozott tervei szerint 2005-re az ország minden háztartása rendelkezhet broadband, nagy sávszélességű internethozzáféréssel. A nagyszabású terv megvalósításához a telekommunikációs cégeknek 2005-ig közel 10,9 milliárd dollár befektetést kell eszközölniük. Dél-Korea a világ lejobban behálózott országa, 48 millió lakosára ma már 10 millió xDSL vagy egyéb, nagy sávszélességet nyújtó internetcsatlakozás jut.

[ZDNet] A dél-koreai kormányzat szerdán nyilvánosságra hozott tervei szerint 2005-re az ország minden háztartása rendelkezhet broadband, nagy sávszélességű internethozzáféréssel. A nagyszabású terv megvalósításához a telekommunikációs cégeknek 2005-ig közel 10,9 milliárd dollár befektetést kell eszközölniük. Dél-Korea a világ lejobban "behálózott" országa, 48 millió lakosára ma már 10 millió xDSL vagy egyéb, nagy sávszélességet nyújtó internetcsatlakozás jut.

Az RHK piackutató cég tavasszal nyilvánosságra hozott jelentése szerint az ázsia/csendes-óceáni régióban van a világ összes xDSL-előfizetőjének 44 százaléka. A "broadband nemzetközi útra indul: Ázsia vezeti a világranglistát" c. jelentést április 16-án mutatta be az RHK. 2001 végén a régióban összesen 7,5 millió DSL-előfizető volt, ebből 4 millió esett egyedül Dél-Koreára.

Az RHK várakozásai szerint a régió országai (pl. Kína, Japán és Dél-Korea) folyamatosan első helyen lesznek a világon, mivel folyamatosan erőfeszítéseket tesznek a távközlési infrastruktúra fejlesztésére.

Ken Twist, az RHK egyik elemzője szerint eddig az észak-amerikai és európai DSL-berendezés-gyártók akadály nélkül tudtak behatolni a feltörekvő DSL-piacokra az ázsiai/csendes-óceáni régióban. Twist azonban azt is megjegyezte, hogy idővel a helyi gyártók alacsonyabb árai és elfogadható szolgáltatásai miatt egyre nehezebb lesz a külső szállítók számára a sikeres szereplés.

A felmérések szerint az USA hátránya Dél-Koreával szemben 1 év e téren. Igaz ami igaz, az USA-ban a kábel TV-s internetelőfizetők aránya nagyobb, mint Dél-Koreában és az xDSL (DSL vagy ADSL) eljárásokat is előbb vezették be, mint sok más országban, de összességében mégis az a helyzet, hogy az amerikai háztartások döntő többsége ma még analóg vagy ISDN modemmel csatlakozik a világhálóra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról