:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 8. 09:09

Bővítés a Wallisnál, szerkezetátalakítás a KFKI csoportnál

Újabb taggal bővült a Wallis Csoport . A NAVIGATOR Holding Kft. és leányvállalatai az összeolvadást követően NAVIGATOR Informatikai és Tanácsadó Kft. néven többrétű tevékenységgel - menedzsment tanácsadással, informatikai fejlesztésekkel és rendszerbevezetéssel, valamint logisztikai tanácsadással -- foglalkozik.

[HWSW] Újabb taggal bővült a Wallis Csoport. A NAVIGATOR Holding Kft. és leányvállalatai az összeolvadást követően NAVIGATOR Informatikai és Tanácsadó Kft. néven többrétű tevékenységgel -– menedzsment tanácsadással, informatikai fejlesztésekkel és rendszerbevezetéssel, valamint logisztikai tanácsadással -- foglalkozik.

A NAVIGATOR árbevétel-növekedési üteme ebben az évben közel 300 százalékos. Jelenleg folyamatban van és várhatóan idén befejeződik egy informatikai rendszerfejlesztő társaság felvásárlása is, amelynek eredményeképpen a NAVIGATOR árbevétele várhatóan több mint százmillió forinttal bővül.

A cég meghatározó termékei között szerepel az intézményi és nagyvállalati szektorban egyre ismertebb a NaviGRAF WDD, amelynek segítségével megvalósítható a papírmentes iroda annyira már nem is távolinak tűnő elképzelése, illetve a Vectory Vállalatirányítási Rendszer szoftver, amely a középvállalatok körében egyre népszerűbb, és mára több mint 60 referenciahellyel rendelkezik. A Társaság tanácsadói tevékenységét jelenleg többek között az Elender Rt.(korábban: PSInet), a német tulajdonú B. Braun Kft., a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a Körte-Organica Rt. veszi igénybe.

A KFKI Számítástechnikai Részvénytársaság vezetése a csoport jelentős átszervezésről döntött a közelmúltben. A 2003. március 1-jén életbe lépő szerkezeti átalakítás eredményeként létrehozzák az IQSYS Rt.-t, a hazai piac legnagyobb -- több mint 8 milliárd forint forgalmat realizáló -- alkalmazásfejlesztő- és -integráló cégét. A cég a KFKI Számítástechnikai Csoport jelenleg önállóan működő cégeiből (CLASSYS Kft, ISYS Kft, IQSOFT Rt, ICON Rt.) jön létre.

Az IBIS Rt. és az Evolit Kft. összevonásával hozzák létre szintén jövő márciusban az EVOLIT Rt.-t, mely a piac infrastruktúra- és alkalmazás-szolgáltatóival kívánja felvenni a versenyt.

A KFKI Csoport vezetősége szerint az átláthatóbb szervezet révén remélt hatékony működés mellett a cég optimális mérete és megfelelő piaci részesedése adja majd a választ az informatikai piac kihívásaira.

a címlapról