:

Szerző: Barna József

2002. november 6. 14:02

A Micron vizsgálatot kezdeményez a dél-koreai memóriagyártók ellen

Az egyesült államokbeli Micron Technology pénteken panaszt nyújtott be az amerikai kereskedelmi minisztériumhoz és a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz, amelyben azt állítja, hogy a dél-koreai kormánynak az ország memóriagyártó vállalatai védelmében tett lépései törvénybe ütköznek.

Az egyesült államokbeli Micron Technology pénteken panaszt nyújtott be az amerikai kereskedelmi minisztériumhoz és a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz, amelyben azt állítja, hogy a dél-koreai kormánynak az ország memóriagyártó vállalatai védelmében tett lépései törvénybe ütköznek.

Noha a beadvány nem nevez meg egyetlen vállalatot sem, nem lehet kétség afelől, hogy a Hynix Semiconductor és a Samsung Electronics az érintett. A Micron állítása szerint a dél-koreai kormány milliárd dolláros tőkeinjekcióval és kölcsöntámogatásokkal segítette a gyártókat, ami nem csupán az amerikai kiegyenlítő vámra vonatkozó törvényekbe ütközik, hanem ellentétes Dél-Korea Világkereskedelmi Szervezetbeli kötelezettségeivel is. A beadvány szerint az állami támogatások változatos formákat öltöttek az adósság tulajdonrészre történő cseréjétől az adókedvezményeken át egészen a kölcsönök elengedéséig.

Steve Appleton, a Micron elnök-vezérigazgatója közleményében a következőket mondta: "A koreai DRAM-gyártók folyamatos támogatása sérti a szabadpiaci elveket, és túlkínálatot eredményezett a nemzetközi piacon. Az elégtelen működést nem szabadna védeni a normális piaci hatásoktól. Korea nem tartotta be a Világkereskedelmi Szervezeti tagsággal járó vállalásait, és folyamatosan megsérti az Egyesült Államok kiegyenlítő vámra vonatkozó törvényeit."

A dél-koreai illetékes minisztérium szóvivője a Reutersnek nyilatkozva elmondta, hogy a kormány ellenlépéseket fontolgat, mivel a Micron beadványa kedvezőtlenül befolyásolhatja a Hynix felélesztésére irányuló erőfeszítéseket. A Hynix képviselője pedig tagadta az amerikai vállalat vádjait, és kiemelte, hogy a Micron is részesült állami támogatásban, amikor Olaszországban és Szingapúrban létesített új üzemeket.

Amint arról beszámoltunk, április végén a világ második legnagyobb memóriagyártója, az amerikai Micron Technology több mint 3 milliárd dollárt ajánlott a Hynix memória-üzletágáért, a hitelezők rábólintottak az ügyletre, azonban a vállalat igazgatótanácsa az utolsó pillanatban megvétózta azt és az önálló folytatás mellett döntött. A Hynix sorsa az ügylet meghiúsulása óta bizonytalan.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 00:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.