:

Szerző: Ady Krisztián

2002. november 4. 19:07

Rendkívül kedvező áron kínálja 42"-os plazmakijelzőjét a Gateway

[Gateway] Az előzetes várakozásoknak megfelelően rendkívül alacsony áron, 2999 dollárért kínálja 42-os plazmakijelzőjét a Gateway. A konkurens termékeknél több száz dollárral, egy-két hasonló kategóriájú kijelzőnél pedig akár 50%-kal kedvezőbb áron kapható kijelző hatalmas piaci sikert arathat.

[Gateway] Az előzetes várakozásoknak megfelelően rendkívül alacsony áron, 2999 dollárért kínálja 42"-os plazmakijelzőjét a Gateway. A konkurens termékeknél több száz dollárral, egy-két hasonló kategóriájú kijelzőnél pedig akár 50%-kal kedvezőbb áron kapható kijelző hatalmas piaci sikert arathat.


42", 106 cm képátmérő

Az NPD Intelect adatai szerint szeptemberben az USA-ban a plazmatévék átlagos eladási ára 6328 dollár volt. "A 3000 dollár kicsit agresszívnek tűnik" -- mondta Tom Edwards, az NPD Intelect elemzője.

Elemzők szerint a Gateway kemény fába vágta a fejszéjét, ugyanis a szórakoztatóelektronikai termékek piacán igen kemény az árverseny, márpedig a cég pont ebben kíván vetélytársai fölé kerekedni. A Gateway plazmatévéje után következő legolcsóbb 42 hüvelykes plazmatévék ára 3596 dollár, illetve 4614 dollár. Ráadásul ezen a piacon egyelőre nem lehet olyan termékvolumenről beszélni, mint a PC-k esetében.

Egyes elemzők szerint a Gateway speciális kedvezményt kap a plazmaképernyőket gyártó LG.Philips-től. A becslések szerint ezeken a termékeken igen magas a haszonrés, lehet hogy a Gateway ennek terhére nyújt jelentős árkedvezményt.

A Gateway plazmakijelzője, -televíziója HDTV kompatibilis, bár ez csak jelkompatibilitást jelent, a készülék felbontása nem alkalmas HDTV tartalom maradéktalan bemutatására. A kijelző 852 x 480 pixel felbontású, 16:9 képarányú. A sokrétű csatlakoztatási felületnek köszönhetően szinte bármilyen szórakoztatóelektronikai eszközt, dekódert, műholdvevőt, DVD-lejátszót a kijelzőhöz csatlakoztathatunk. A plazmatelevízióba integrálásra került egy NTSC tuner, erősítő és hangszórók is, melyek 5 W teljesítmény leadására képesek.

A Gateway plazmakijelzője kevesebb, mint 4" vékony, rendkívül könnyű, az opcionálisan kapható vagy egyes esetekben mellékelt szerelőkerettel falra is "akasztható". A kép 160 fokos szögben is jól látható.

A Gateway a televíziót 3 különböző csomagban árulja: az első opcióban csak a kijelzőt vásárolhatjuk meg 2999 dolláros áron, bár ezt az összeget rögtön növeli egy alap 149 dolláros "szállítási" költség. A cég általi telepítésért -- és a szállításért -- 299 dollárt kell pluszban fizetni.

A Gateway "Home Theater Basic Package" 3999 dollárért egy Bose 3-2-1 "Home Entertainment System" hangszórórendszert is tartalmaz ingyenes szállítással és egy éves garanciával. A harmadik csomag, a Gateway "Home Theater Premium Package" már jóval drágább, 1 dollár híjján 6000 dolláros ára a plazmatelevízió mellett egy szinte pontosan ugyanannyiba kerülő, komplett Bose Lifestyle 35 házimozirendszert is tartalmaz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.