:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 4. 12:09

Kedvező árú iPaq kézigépet dob piacra a HP

A HP az ünnepi szezonra dobja piacra iPaq 1900 kéziszámítógépét, amely a legolcsóbb Pocket PC készülékek egyike lesz.

A HP az ünnepi szezonra dobja piacra iPaq 1900 kéziszámítógépét, amely a legolcsóbb Pocket PC készülékek egyike lesz.

A vékony iPaqkel a HP a középkategóriás, 200-400 dolláros készülékek piacát célozza meg, ez a kategória az eladott kéziszámítógépek közel felét teszi ki -- mondta Cindy Box, a HP kézigépekért felelős marketingigazgatója. Az ősszel bejelentésre kerülő iPaq elődeihez hasonlóan fémszínű házban kap helyet, négy gyorsbillentyűvel, valamint színes kijelzővel rendelkezik és Secure Digital bővítőhellyel is ellátták. A gép további specifikációi, illetve a várható ára egyelőre ismeretlen.

A ViewSonic november 1. óta árulja Pocket PC 2002 operációs rendszerét futtató kéziszámítógépét, amely 299 dolláros ajánlott végfelhasználói árával a legolcsóbb ilyen készülék. A középkategóriás tenyérgépek piaca jelenleg még egyértelműen a Palm OS fennhatósága alatt áll, de a Microsoft és a hardvergyártó partnerei erőteljesen nyitnak e kategória irányába is.

Elemzők szerint az igazi áttörést a Dell PDA-piaci megjelenése hozhatja el. Az amerikai cég a Comdex kiállításon mutatja be Pocket PC készülékeit, amelyek az előzetes hírek szerint 199 és 299 dollárba kerülnek. Egyesek szerint a Dell megjelenése a PDA-piacon áldás a fogyasztóknak és átok a többi gyártónak.

Bill Crawford, a U.S. Bancorp Piper Jaffray elemzője elmondta, hogy az olcsó Pocket PC gépek révén nőni fog a piac, azonban jelentősen csökken a kézigépeken elérhető haszonrés. A múltban a gyártók egy gépen akár több száz dollárt is kereshettek, azonban az utóbbi időben úgy tűnik, hogy egyre több cég hajlandó enged a nyereségből annak érdekében, hogy növelje a piacot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.