Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 4. 11:08

Hazai és nemzetközi domainstatisztikák

Az Internetszolgáltatatók Tanácsa (ISZT) adatai szerint 2002 októberében 90 662 domain volt a .hu tartomány alatt. Ez majdnem két és félezerrel több, mint a szeptember végi domainek száma (88 183). A ténylegesen bejegyzett domainek száma azonban ennél valamivel kevesebb, hiszen a foglalt jelzés azon domainek mellé is kikerül, melyek vitásak vagy tiltottak.

[HWSW] Az Internetszolgáltatatók Tanácsa (ISZT) adatai szerint 2002 októberében 90 662 domain volt a .hu tartomány alatt. Ez majdnem két és félezerrel több, mint a szeptember végi domainek száma (88 183). A ténylegesen bejegyzett domainek száma azonban ennél valamivel kevesebb, hiszen a foglalt jelzés azon domainek mellé is kikerül, melyek vitásak vagy tiltottak.

Az isz.hu utolsó domainstatisztikája szerint 2002 márciusában még nyolcvanezer domainnév szerepelt a bejegyzéseket adminisztráló ISZT adatbázisában, ami azt jelenti, hogy valamivel több mint fél év alatt épp tízezerrel több .hu domain talált gazdára.

A fenti statisztika azonban korántsem ad lehetőséget a hazai tartalomszolgáltatás számszerűsítésére, hiszen a domainek egy része nem működik: ezeket vagy brókerek őrizgetik a későbbi eladás haszna reményében, vagy egy kidolgozatlan (esetleg már elfeledett) ötlet kapcsán regisztrált, érdemi tartalom nélküli weboldal hálózati címeként szerepel az összesítésben.

A nemzetközi felső szintű domainek statisztikái nagyságrendekkel nagyobb számokat mutatnak. A 2002. júliusi adatok szerint .com végződésű domainek száma meghaladta a 21 milliót, .net-ből 3 és félmilliót tartanak nyilván, míg az .org tartományban valamivel kevesebb, mint 2 és félmillió bejegyzett domain található. A három legismertebb végződés összesen 27 272 284 weboldal címében volt megtalálható. Az újabb domainek közül az .info (791 551) tűnik népszerűbbnek a .biz-zel szemben (624 743) -- legalábbis egy idén áprilisban készült statisztika szerint.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 08:52

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.