Szerző: Ady Krisztián

2002. november 5. 11:59

20,1"-os LTPS TFT LCD-kijelzőt mutatott be az LG.Philips

[DigiTimes] A konkurens gyártók termékeinél jóval nagyobb képátlóval rendelkező, 20,1-os LTPS (low-temperature poly-silicon) TFT LCD-kijelzőt fejlesztett ki a közelmúltban az LG.Philips, melyet a nemrég lezajlott LCD/PDP International szimpóziumon mutatott be Japánban, Yokohamában. A 20,1-os kijelző felbontása 7,68 millió pixel.

[DigiTimes] A konkurens gyártók termékeinél jóval nagyobb képátlóval rendelkező, 20,1"-os LTPS (low-temperature poly-silicon) TFT LCD-kijelzőt fejlesztett ki a közelmúltban az LG.Philips, melyet a nemrég lezajlott LCD/PDP International szimpóziumon mutatott be Japánban, Yokohamában. A 20,1"-os kijelző felbontása 7,68 millió pixel.

Az LG.Philips az LCD legyártásához az új PMOS (p-channel metal oxide semiconductor) technológiát használta, amely a CMOS (complementary metal oxide semiconductor) gyártási technológiához képest a szükséges műveletek számát körülbelül az egyharmadával csökkenti. A láthatósági szög növelése érdekében IPS (in-plane switching) technológiát is használtak a kijelző elkészítése közben.

Az LTPS gyártási technológia előnyei:

  • Gyorsabb reakcióidejű, multimédiára is alkalmas TFT kijelzők készíthetők
  • Egyszerűsödő gyártási metódus, olcsóbb panelek
  • Nagyobb felbontás, jobb képminőség
  • Megbízhatóbb panel, hosszabb élettartam

A 20,1"-os LTPS kijelző sorozatgyártásának megkezdéséről egyelőre nem szólnak a híradások, de várhatóan egy ilyen panel nagyobb volumenben csak 2003 második-harmadik negyedévétől lesz elérhető.

a címlapról