Szerző: roberto

2002. október 31. 21:37

A Yahoo is kipróbálja a nyílt forráskódú PHP szkriptnyelvet

[CNET] A Yahoo úgy döntött, hogy bizonyos oldalaihoz a

[CNET] A Yahoo úgy döntött, hogy bizonyos oldalaihoz a jövőben a nyílt forráskódú PHP szkriptnyelvet fogja használni. A váltás a Yahoo több szolgáltatását, például a Yahoo Mailt is érinteni fogja, a felhasználók azonban ebből valószínűleg semmit sem érzékelnek majd. A vállalat minderről csupán egy rövid közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy a PHP fejlődését látva úgy döntöttek, hogy néhány új fejlesztésükben a saját technológiák helyett a nyílt forráskódú szkriptnyelvet alkalmazzák.

A Yahoo eddig az yScript nevű, saját fejlesztésű nyelvet használta weboldalaihoz, ám a saját programnyelv használatának és fenntartásának költségeit látva a cég egyre vonzóbbnak találja a PHP-t. 1996-ban már volt egy hasonló jellegű váltás a Yahoo-nál, akkor saját fejlesztésű webszerükről álltak át a világ legnépszerűbb webszerverszoftverére, az Apache-ra.

A Yahoo egyik fejlesztője, Michael Radwin a múlt héten Kaliforniában egy PHP fejlesztői konferencián beszámolt a Yahoo szándékairól, és elmondta, hogy cég nem engedheti meg a műszaki erőforrások pazarlását. Radwin kifejtette, hogy az yScript használata extra képzési költségeket jelent a vállalat számára, és a nyelv karbantartása sem olcsó, ráadásul a külső cégek szoftvereivel való integráció során is egyedi problémákkal kell szembenézniük a Yahoo szakembereinek.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról