Szerző: roberto

2002. október 31. 22:06

Megjelent az Opera 6.1 webböngésző linuxos változata

[Opera.com] A norvég Opera Software ma jelentette be, hogy

[Opera.com] A norvég Opera Software ma jelentette be, hogy elkészült webböngészője 6.1-es verziójának linuxos változata Intel és PowerPC platformokra. Linuxos PowerPC rendszerekre a cég a 2001 májusa, vagyis az Opera 5.0 bétájának megjelenése óta nem adott ki szoftvert. A friss linuxos Opera fontosabb újdonságai közt szerepel a Ot könyvtár hármas verziójára történő átállás, és az élsimított fontmegjelenítés támogatása. A sajtóközlemény szerint jelentősen fejlődött a böngészőbővítmények kezelése, és másképp kezeli a szoftver a Java futtatókörnyezetet is.

Jon S. von Tetzchner, az Opera Software elnök-vezérigazgatója elmondta: büszkék arra, hogy a Linux-felhasználók számára a "ma elérhető legjobb böngészőtechnológiát" kínálják, hozzátéve, hogy "minden szektorban és piacon a Linux növekedését tapasztaljuk, amely egy kiváló böngésző iránti erős igénnyel társul".

A cég egyben akciót is hirdetett, azok a felhasználók, akik most regisztrálják Operájukat, a szokásos árból 10 dollár kedvezményt kapnak, 29 dollárért juthatnak hozzá a reklámcsíkmentes verzióhoz, és ingyenes frissítésre lesznek jogosultak az Opera 7.0 megjelenésekor. További részletek: www.opera.com.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról