Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 31. 10:14

A Dell is árulja az Apple iPod audiolejátszót

A Dell online üzletében megkezdte az Apple iPod digitális audiolejátszó Windows operációs rendszerrel kompatibilis változatának forgalmazását -- erősített meg az Apple képviselője. Igen, a Dell árulja az iPodot -- áll az Apple közleményében. Örömünkre szolgál, hogy mind az 5, 10 és 20 Gbyte kapacitású modell megtalálható a Dell kínálatában. Az iPod hatalmas siker és reméljük, még nagyobb siker lesz.

A Dell online üzletében megkezdte az Apple iPod digitális audiolejátszó Windows operációs rendszerrel kompatibilis változatának forgalmazását -- erősített meg az Apple képviselője. "Igen, a Dell árulja az iPodot" -- áll az Apple közleményében. "Örömünkre szolgál, hogy mind az 5, 10 és 20 Gbyte kapacitású modell megtalálható a Dell kínálatában. Az iPod hatalmas siker és reméljük, még nagyobb siker lesz."

A Dell és az Apple régóta nagy vetélytársaknak számítanak, elsősorban az oktatási piacon, ahol a Dell nemrégiben előzte meg az Apple-t. Azonban a Dell online üzlete és az iPod annyira népszerű, hogy az Apple képtelen volt ellenállni a kísértésnek. A Dell szóvivője elmondta, hogy ügyfeleik is kérték, hogy a cég vegye fel kínálatába az iPod-ot. A Dell eddig Archos, Creative és SonicBlue lejátszókat forgalmazott.

"Az Apple nem minden piacon a versenytársunk. Az mondjuk valóban furcsa lenne, ha online üzletünkben iMac gépeket kínálnánk" -- mondta a Dell szóvivője, Mary Fad.

Az Apple tegnap bejelentette, hogy az USA egyik legnagyobb áruházlánca, a Target is kínálni fogja az iPod lejátszókat. A Target kínálatában a 10 Gbyte kapacitású iPod lesz megtalálható. Az Apple tervei szerint minden Target üzletben kiállít egy működő iPod-ot. A lejátszók a Target üzletekben és a Dell weboldalán ugyanannyiba kerülnek, mint az Apple-nél. Az 5 Gbyte kapacitású modell ára 299 dollár, a 10 Gbyte-osé 399 dollár, a 20 Gbyte-os csúcsmodellért pedig 499 dollárt kérnek.

Az iPod lejátszók merevlemezét FireWire porton lehet feltölteni. AA Mac gépek tulajdonosainak az Apple az iTunes 3 alkalmazást ajánlja, a Windowst futtató PC-k pedig a Musicmatch Jukebox segítségével kommunikálhatnak az iPoddal. A szoftvereket az Apple természetesen mellékeli a lejátszókhoz. Az iPod az MP3 formátumon kívül a WAV, AIFF, és Audible formátumú fájlokat képes lejátszani.

A készülékeket beépített lítium-polimer akkumulátor működteti, amely 10 óra folyamatos használatot tesz lehetővé. Az iPod 32 MByte memóriát tartalmaz, ami egyfelől 20 perces (!) rázkódásvédelmet biztosít, másrészt megnöveli az akkumulátor élettartamát, ugyanis a merevlemeznek nem szükséges állandóan pörögnie. Az Apple audiolejátszója 160x128 pixel felbontású háttérvilágítással ellátott folyadékkristályos kijelzővel rendelkezik, amelyen lejátszáskor az előadó neve, a szám címe és az album címe olvasható le.

Az iPod nem csak audiolejátszóként, hanem hordozható merevlemezként is használható, a merevlemezen levő szabad területet bármilyen formátumú állományokkal feltölthetjük.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról