Szerző: Ady Krisztián

2002. október 29. 12:23

2003 második negyedévében várható a Linux kernel következő stabil szériája

Linux
LinuxBár a nyílt forráskódú szoftverek kiadásának ütemezése nehéz feladat, és a 2.4-es kernel is jóval később jelent meg, mint ahogy az előzetesen gondolták a fejlesztői, Linux Torvalds és még jó pár kernelfejlesztő úgy gondolja, hogy 2003 második negyedévében megjelenhet a Linux 2.6. Mindez a múlt héten hangzott el egy fejlesztői találkozón a Karib-tengeren. A beszélgetés Ogg formátumú változatának megjelenéséről a LinuxToday tegnap számolt be.

Az előzetes találgatások ellenére az új stabil széria neve nem 3.0, hanem 2.6 lesz. Az új sorozat alapjául szolgáló fejlesztői szériába (2.5.x) október végétől már nem kerülhetnek bele a friss fejlesztések, az elkövetkezendő hónapokban a kernellel foglalkozók fő feladata a kód stabilizálása lesz.

Torvalds szerint az 2.6-os kernel egyik legfontosabb újdonsága az átdolgozott blokkeszköz réteg, a készülő új rendszermagban a legtöbb bizonytalanság is ehhez kapcsolódik, a jövő nyáron várható kiadás előtt minden blokkeszköz-meghajtót frissíteni kell ahhoz, hogy képes legyen megfelelően együttműködni az új blokkeszköz-réteggel.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról