Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 29. 11:14

A Rhapsody előfizetéses zeneszolgáltatás felhasználói immár CD-re is írhatják a kedvenc dalaikat

A Listen.com tegnap mutatta be Rhapsody nevű előfizetéses zeneszolgáltatásának új változatát, amely lehetővé teszi a dalok CD-re írását is.

A Listen.com tegnap mutatta be Rhapsody nevű előfizetéses zeneszolgáltatásának új változatát, amely lehetővé teszi a dalok CD-re írását is.

A Rhapsody 2.0 megjelenését az tette lehetővé, hogy a Listen.com megállapodott a Universal Music Grouppal, a Warner Musickal és több kisebb kiadóval arról, hogy engedélyezzék a Rhapsody szolgáltatás keretein belül terjesztett zenék CD-re írását. Így a mintegy 250 ezer elérhető dal közül 75 ezret a felhasználók CD-re tudnak írni.

A felhasználók havi 9,95 dollárért (~2500 forintért) vásárolhatnak olyan előfizetést, amelynek keretein belül a dalokat egyenként 99 cent leszurkolása után CD-re írhatják. A Listen.com bejelentette, hogy tárgyalásokat folytat további kiadókkal is, és az előfizetők hamarosan újabb dalokat írhatnak lemezre.

A Listen.com lépése jelentős fordulat az előfizetéses zeneszolgáltatások történetében, ugyanis a szolgáltatók eddig mereven elzárkóztak attól a lehetőségtől, hogy a felhasználók a letöltött dalokat CD-re írják, vagy akár hordozható lejátszójukba másolják. A felhasználók azonban láthatóan nem kérnek az ilyen szigorú kötöttségekből.

A Listen.com várakozásai szerint a CD-írási lehetőség számos felhasználót vonz majd, és a Rhapsody szolgáltatás előnybe kerülhet a hasonló előfizetéses szeneszolgáltatásokkal szemben, mint amilyen például a MusicNet vagy a PressPlay.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról