Szerző: Vörös Péter

2002. október 29. 08:07

Az Adobe megerősítette negyedik pénzügyi negyedéves előrejelzéseit

Adobe
Adobe [Bloomberg] Az Adobe Systems hétfőn közölte, hogy tartja magát a szeptemberben közzétett negyedik pénzügyi negyedéves forgalom- és nyereségelőrejelzésekhez.

A pro forma nyereség részvényenként 21-25 cent, a forgalom pedig 285-300 millió dollár lesz a november 29-én véget érő negyedik pénzügyi negyedévben, közölte a San Jose (Kalifornia) központú Adobe. A First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 23 centes nyereségre és 290 millió dolláros forgalomra számítanak.

A tavalyi negyedik pénzügyi negyedévben a cég forgalma 264,5 millió dollár, pro forma nyeresége pedig részvényenként 20 cent volt.

A cég múlt héten közölte, hogy elbocsát 260 alkalmazottat (a létszám 7,4%-át), miután sorrendben ötödik negyedéve csökken a forgalom. A cég az olyan gyorsan növekvő üzletágakra kíván összpontosítani, mint az Acrobat és az Acrobat Reader szoftverek. Az utóbbi egy évben a reklámügynökségek kevesebbet költöttek az olyan programokra, mint a Photoshop és az Illustrator.

A szakértők szerint az egyik fontos tényező a negyedik pénzügyi negyedévben az, hogy hogyan szerepelnek a cég újonnan bemutatott programjai és az upgrade-ek. Az egyik kulcsfontosságú termék a Photoshop Elements, amely a Photoshop fogyasztókra kihegyezett és egyszerűsített változata, amelynek második verziója három hónapja jelent meg. A hírek szerint e termék eladásai jelentősen erősödtek az utóbbi hónapokban. Az elemzők egyetértenek abban, hogy döntő fontosságú az is, hogy a cég növelje felhasználói körét.

A vállalat részvényárfolyama hétfőn 27 centtel (1,14%-kal) 23,48 dollárra csökkent. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 16,50-43,32 dollár között volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról