Szerző: Vörös Péter

2002. október 29. 16:40

A kínai Grace Semiconductor jövőre indítja be első félvezetőgyárát

A kínai Grace Semiconductor Manufacturing Co. a jövő év elején indítja be 200 milliméteres wafereket feldolgozó félvezetőgyárát, ahol 0,25 és 0,15 mikron közötti csíkszélességű alkatrészek készülnek

A kínai Grace Semiconductor Manufacturing Co. a jövő év elején indítja be 200 milliméteres wafereket feldolgozó félvezetőgyárát, ahol 0,25 és 0,15 mikron közötti csíkszélességű alkatrészek készülnek

Daniel Wang alelnök elmondta, hogy a Grace a japán Oki Electric Industrytól szerezte be a gyártástechnológiát. A kínai vállalat elkötelezett annak érdekében, hogy 2004-re már 0,13 mikronos csíkszélességű alkatrészeket gyártson.

A 2003-ban elinduló üzemben az első legyártott alkatrészek a cég stratégiai üzleti partnereinek megrendelésére készülnek. Az első megrendelő között található az SST (flash memóriák), illetve az Oki Electronic. Kezdetben a Grace gyára havi 3-5 ezer wafert dolgoz fel, azonban a jövő év végére már havi 27 ezer wafer megmunkálására lehet számítani.

Wang elmondta, hogy a vállalat eszközeinek beszerzésekor szerencsére semmilyen exportkorlátozásba nem ütközött, így a félvezetőgyártó berendezések egyik szállítója az az amerikai Applied Materials volt, amely a világ összes nagy félvezetőgyártója számára szállít chipgyártó berendezéseket.

A Grace Semiconductor üzemében elegendő hely van egy második gyártósor telepítésére is, ennek beállításával érhető el a havi 27 ezer feldolgozott wafer. Eközben már zajlanak a második üzem építkezési munkálatai, itt szintén két gyártósor fér majd el. Wang tájékoztatása szerint azonban a második üzemet csak akkor szerelik fel gyártóberendezésekkel, ha az első gyár kapacitása 100 százalékban ki van használva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról