Szerző: castor

2002. október 28. 21:15

Két új Asheron's Call 2 videót adott ki a Microsoft

Két új videót adott ki a Microsoft az Asherons Call 2 című, fejlesztés alatt lévő online szerepjátékából.

Két új videót adott ki a Microsoft az Asheron's Call 2 című, fejlesztés alatt lévő online szerepjátékából.

Az MMORPG-k, azaz a csak online játszható szerepjátékok manapság a fénykorukat élik. Két éve jelent meg a Microsoft első ilyen programja, mely az Asheron's Call nevet kapta, és az Everquest után a második legnépszerűbb játék lett ebben a kategóriájában. Jelenleg a folytatáson dolgozik a Turbine Games fejlesztőcég, melyben az első részben megismert -- de később lerombolt -- Dereth világát kell újra felépítenünk.

A karakterválasztásnál most igen egyszerű lesz a dolgunk, ugyanis csak három dolgot kell megadnunk: hősünk faja, neme és tulajdonságai. Karakterünk jelleme fokozatosan fog kialakulni a történet során, attól függően, hogy egyes helyzetekben miket tettünk.

A történet frissítése a megszokott módon fog történni, minden hónap végén egy újabb cselekményszálat bontanak ki a fejlesztőcsapat emberei. A módszert úgy kell elképzelni, mintha egy előre megírt forgatókönyvet lapozgatnánk.

A játék az év végén jelenik meg PC-re, de szerencsére az első rész szerverei ekkor nem fognak leállni, hanem még legalább fél évig működnek. Egyetlen negatívum a programmal kapcsolatban, hogy elődjéhez hasonlóan ez is havidíjas lesz: 10 dollárért kapunk 30 napnyi játéklehetőséget a Microsoft Zone hálózaton.

a címlapról