Szerző: roberto

2002. október 28. 17:07

A Sun Microsystems belépett a Web Services Interoperability Organizationbe

[NetAktív] A Sun Microsystems, mint közreműködő tag (contributing

[NetAktív] A Sun Microsystems, mint közreműködő tag (contributing member) csatlakozik a Web Services Interoperability Organization-hez (WS-I) -- jelentette be a vállalat. A 2002. február 6-án alapított, minden vállalat számára nyitott WS-I célja, hogy előmozdítsa a webes szolgáltatások kölcsönös együttműködését a különféle platformok, alkalmazások és programozási nyelvek között.

A WS-I tagjai nemrégiben fogadták el azt a módosítást, amelynek értelmében két fővel bővül a WS-I vezetősége. A Sun tervei szerint 2003 márciusában indulni kíván az új helyekért. Több mint 20 évnyi tapasztalatával a hálózati számítástechnika innovációja és a nyílt szabványok fejlesztése terén a Sun aktív szerepet kíván játszani a WS-I különböző technológiai területein, így például kulcsfontosságú munkát végeznek már most is a webes szolgáltatások alapprofiljának kidolgozásában. A Sun WS-I-ben való részvétele harmonikusan egészíti ki a webes szolgáltatások kölcsönös együttműködésével kapcsolatos egyéb fórumokon –- például a SOAPbuildersben és a Java Community Processben -- végzett munkáit. A Sun nemrégiben rendezte meg a SOAPbuilders kölcsönös együttműködési tesztek ötödik fordulóját, amelyben az Apache, a BEA, az IBM, a Microsoft és mások is résztvettek.

"Örömmel halljuk, hogy a Sun belép a WS-I-be" -- nyilatkozta Edward Cobb, a BEA Systems az architektúráért és a szabványkért felelős alelnöke. "Mint a Java kormányosa és a vállalati rendszerek vezető gyártója, a Sun igen sokat tehet a szervezetért."

"Örömmel látja az IBM a Sun Microsystemst, a webes szolgáltatások és a Java közösségek vezetőjét a WS-I-ben" -- jelentette ki Bob Sutor, az IBM a webes szolgáltatási stratégiáért felelős igazgatója. "A webes szolgáltatások gyors ütemben válnak az üzleti információt és a szoftveres erőforrásokat újrahasznosító üzleti megoldások építésének szabványos infrastruktúrájává. A WS-I.org célja, hogy definiáljuk, valamint mérhetővé és ellenőrizhetővé tegyük a webes szolgáltatások kölcsönös együttműködését, ezáltal felgyorsítva e fontos technológia terjedését és gyakorlati alkalmazását."

"Nagyra értékeljük a Sun részvételét a WS-I-ben, hiszen az iparág egy olyan fontos részét képviseli, amely a szervezetből eddig hiányzott" -- mondta Thomas Kurian, az Oracle9i Application Server vezető alelnöke. "Ahhoz, hogy a WS-I elérhesse célját -- segítségnyújtást a webes szolgáltatások implementálása terén --, kulcsfontosságú, hogy az iparág összes fontos szereplője résztvegyen benne."

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Sun Microsystems belépett a WS-I-be" -- nyilatkozta Tom Glover, a Web Services Interoperability Organization elnöke. "Az iparág vezetőinek, így a Sunnak aktív részvétele és hozzájárulása kritikus fontosságú célunk, a webes szolgáltatások univerzális, kölcsönös együttműködésének serkentése eléréséhez."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról