Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 28. 18:17

Teljesen magyar Mozilla böngésző

Immár minden ízében honosított lett a Mozilla böngésző : a hazai fordító- és fejlesztőcsapat oldalán olvasható közlemény szerint elkészült a program súgójának fordítása is.

[HWSW] Immár minden ízében honosított lett a Mozilla böngésző: a hazai fordító- és fejlesztőcsapat oldalán olvasható közlemény szerint elkészült a program súgójának fordítása is.

A Mozilla böngésző a fejlesztők nemzetközi összefogása révén idén nyáron született végleges verziójának első kiadása óta folyamatosan dolgozik a hazai FSF csapata a program magyarításán. Eddig a kliensprogramot és a telepítőfájlt magyarították, a teljességhez azonban a nem kis munkát adó súgó lefordítása is hozzátartozik. Ez utóbbi készült el most, a MagyarOffice-t kiadó Multiráció Kft. megbízása alapján.

A magyar súgót is tartalmazó új telepítőkészlet azonban csak a Mozilla november közepére várható új -- 1.2-es -- kiadásával frissül majd, addig külön lehet letölteni az FSF csapat honlapjáról.

A Mozillára épülő, szintén ingyenes és platforfüggetlen, ám kereskedelmi jellegű Netscape 7-es böngésző fordítása egyelőre bizonytalan: a Netscape-re szabott licenc ugyanis annak ellenére sem engedi meg a fordítást, hogy több honosítócsapat is önként vállalkozna a munkára, így a program egyelőre csak az AOL által támogatott nyelveken (japánul, németül, franciául, kínaiul, spanyolul és portugálul) érhető el.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról