:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 29. 08:37

A Network Appliance a tárolóeszközök forgalmának javulására számít jövőre

Dan Warmenhoven
Dan Warmenhoven
A Network Appliance pénteken közölte, hogy a tárolóeszközök forgalmának erőteljes bővülésére számít 2003-ban, dacára annak, hogy a gazdasági körülmények várhatóan nem javulnak jelentősen -- márpedig éppen ez vezetett oda, hogy a vállalatok kevesebbet költöttek tárolóeszközökre.

"Sokkal optimistább vagyok a jövő évvel kapcsolatban, mint korábban: 15-20%-os forgalomnövekedésre számítok" -- mondta Dan Warmenhoven, a cég elnök-vezérigazgatója.

Májusban a cég azt jelezte előre, hogy tárolóeszközök növekedése az idén 25-30% lesz. Warmenhoven elismerte, hogy az az előrejelzés nem vált be, ennek ellenére úgy vélte, hogy az ipar teljesítménye elfogadható, és körülbelül 10%-os növekedés várható 2002-ben. "Az idei év a várakozásoknál gyengébben alakul. A vállalatok csökkentik kiadásaikat ezen a területen" -- mondta Warmenhoven.

A NAS- (network-attached storage) piacon vezető Network Appliance legnagyobb vetélytársa az EMC, a tárolási piac koronázatlan királya. Az adattárolási ipar éves forgalma 16 milliárd dollár. A Network Appliance az idén 1 milliárd dolláros forgalomra számít.

Warmenhoven elmondta, hogy jövőre a cég várhatóan 20%-kal növeli bevételeit, ez meghaladja az ipar átlagos növekedési ütemét. "Bármilyen is lesz az iparág növekedési üteme, mi felül fogjuk azt múlni. Az elmúlt 10 évben a vállalat mindig gyorsabban nőtt az ipari átlagnál, és úgy véljük, hogy ez most is így lesz."

A Salomon Smith Barney október elején csökkentette a Network Appliance és négy más adattárolási cég várható részvényárfolyamát, hivatkozva arra, hogy a tárolóeszközökre fordított kiadások továbbra is alacsonyak a gazdasági hanyatlás miatt. A Salomon Smith Barney a cég éves nyereségelőrejelzését részvényenként 22 centről 20 centre szállította le, míg a várható részvényárfolyamot 14 dollárról 8 dollárra csökkentette.

A cég részvényárfolyama pénteken 50 centtel (5,42%-kal) 9,73 dollárra emelkedett. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 5,18-27,95 dollár között volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.