Szerző: Ady Krisztián

2002. október 25. 17:13

A Logitech bejelentette második negyedéves eredményeit

A Logitech második negyedéves jelentésével -- a cég előzetes várakozásait felülmúlva -- újra megdöntötte egyéni rekordját.

A Logitech második negyedéves jelentésével -- a cég előzetes várakozásait felülmúlva -- újra megdöntötte egyéni rekordját.

Az eladások 252 millió amerikai dollárra rúgtak, ami 16 százalékos növekedést jelent az előző év második negyedéhez képest. A 25,7 millió dolláros működésből származó nyereség a tavaly ilyenkori eredménynél 37 százalékkal lett jobb, a 21 milliós -- részvényenként 42 centes -- nettó haszon pedig 51 százalékos emelkedést mutat a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A 34,1 százalékos bruttó haszonrés a tavalyi év második negyedévéhez képest 165 pontos növekedést jelent. A részvényenkénti nyereség is 50 százelékkal magasabb lett a 2001 második negyedévében elértnél.

A 2002. szeptember 30-án véget ért hat hónapos periódusban a tavalyi év ugyanazon időszakához képest a teljes árbevétel 15 százelékkal 447 millióra, a működési nyereség 42 százelékkal 38,3 millióra, a nettó haszon pedig 57 százalékkal 31,8 millió dollárra nőtt. A részvényenkénti nyereség 50 százalékkal lett magasabb.

"A gazdaság mostani nehézségei közepette ilyen eredményeket csak úgy lehet elérni, ha azok mögött kiváló termékek és alkalmazottaink részéről tökéletes kivitelezés áll" -- mondta Guerrino De Luca elnök- vezérigazgató. "Nagyon meg vagyunk elégedve ezzel a teljesítménnyel, és örülünk, hogy a nagy ünnepi bevásárlások kezdetén a Logitech minden termékcsoportja iránt lankadatlan a fogyasztói kereslet, különösen most, amikor a gazdaság a talpon maradásáért küzd, az általános vásárlókedv pedig meglehetősen alacsony."

2003. március 31-ére, az üzleti év végére a vállalat a korábbi 1,1 milliárd dolláros célja helyett most 1,07 milliárd dollár árbevételre számít, ami 13 százalékos növekedés a 2002-es üzleti évhez képest. A költségkezelés eddigi sikere és a folyamatosan fenntartott haszonrés tükrében a vállalat újra megerősíti működésből származó éves nyereségére vonatkozó 120 millió dolláros becslését, ami 23 százalékkal több az előző év eredményénél.

"A jelenlegi gazdasági helyzetben azt tartjuk bölcsnek, ha alább adjuk az árbevétel növelésével kapcsolatos eredeti elképzeléseinket, és inkább a nyereség kitermelésre koncentrálunk" -- mondta De Luca a módosított terveket kommentálva. "A pénzügyi év első két negyedében megmutattuk, hogy üzleti tervünk továbbra is képes növekvő nyereséget generálni, ugyanakkor pedig hosszútávú stratégiaként is helyt áll. Meggyőződésünk, hogy az előttünk álló hónapokban is helyesen járjuk majd tovább ezt az utat."

A 2002. december 31-éig tartó negyedév végére a vállalat 330 és 335 millió dollár közötti árbevételre (az előző év harmadik negyedévéhez képest 10-12 százalékos növekedésre) és 48 millió dolláros (a tavaly ilyenkorinál 14 százalékkal nagyobb) működésből származó nyereségre számít.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról