Szerző: Ady Krisztián

2002. október 24. 11:52

Széles körű iparági együttműködés a notebookok egész napos akkumulátoros használatáért

[Mmd] Annak érdekében, hogy elősegítse az Intel alapú hordozható számítógépek egész napos

[Mmd] Annak érdekében, hogy elősegítse az Intel alapú hordozható számítógépek egész napos akkumulátoros használatát, az Intel Corporation bejelentette, hogy megalakította a Mobile PC Extended Battery Life Working Group nevű munkacsoportot. A csoport célja, hogy a kihívásokkal megküzdve elérje, hogy a noteszgépek egyetlen feltöltéssel egész nap használhatók legyenek.

A számítástechnikai ipar nagyjai álltak össze, hogy leküzdjék közös problémáikat és elősegítsék azon technológiák fejlődését, amelyek segítségével végül is elérhető a nyolcórás, vagy még hosszabb akkumulátoros használati idő. A munkacsoport támogatói: az Acer , az Asustek a Compal Electronics, a Dell Computer, a First International Computer, a Fujitsu, az Inventec, a Legend Holdings, az LG Electronics, a Matsushita (Panasonic), a Microsoft, az NEC, a Samsung, a Toshiba, a Quanta és a Wistron.

"Egy ideális világban a mobil PC-k egész nap működnek, hogy az emberek szabadon elérhessék a kívánt információt, anélkül, hogy hálózati aljzatokat kellene keresgélniük" -- mondta Anand Chandrasekher, az Intel Mobile Platform csoportjának alelnöke. "A munkacsoport együttes erőfeszítéseinek eredményeképpen a felhasználók 'elvághatják a tápkábelt' és közelebb juthatnak az egésznapos akkumulátoros használathoz."

A munkacsoportban olyan cégek találhatók, amelyek megfelelő műszaki szakértelemmel rendelkeznek a noteszgép-tervezés terén, és jól ismerik azokat az alkatrészeket, amelyek fogyasztják és amelyek szabályozzák az áramfogyasztást: a képernyőt, a grafikus vezérlőt, a merevlemezeket, az operációs rendszert, a mikroprocesszort és lapkakészletet, valamint a vezeték nélküli eszközöket.

A csoport tagjai együttesen fognak munkálkodni az új, fogyasztásbarát technológiákkal és áramforrásokkal kapcsolatos hatósági rendelkezések és környezetvédelmi kihívások leküzdésén. Kezdetben a munka az üzemanyagcellákra és a kijelző-alrendszerekre fog koncentrálni. Bár figyelemreméltó fejlődés történt a Li-ion akkumulátortechnológia terén, e fejlődés nem tart lépést a noteszgépek kialakulóban lévő használati szokásaival, beleértve a digitális szórakoztatást, a multimédiát és a vezeték nélküli kapcsolódást.

A csoport munkájának eredményeképpen az Intel alapú hordozható számítógépek akkumulátoros használati ideje várhatóan 2004-re fog megnövekedni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról