Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 24. 11:46

260 alkalmazottját bocsátja el az Adobe

Bruce Chizen
Bruce Chizen
Egy belső feljegyzés szerint az Adobe arra készül, hogy megváljon mintegy 260 dolgozójától. A Bruce Chizen által írt feljegyzésben az áll, hogy a leépítés a már korábban bejelentett költségcsökkentési program része. A cég szóvivője nem kommentálta a hírt.

A feljegyzés tanúsága szerint az elbocsátandó alkalmazottakat ma és holnap értesítik, Chizen pedig péntek reggel tart sajtótájékoztatót. Az Adobe által a tőzsdefelügyelethez nemrégiben eljuttatott dokumentumok szerint a leépítés 10-14 millió dolláros egyszeri költséggel jár.

2001 negyedik negyedévében a cég 247 alkalmazottjától vált meg, ami 12,1 millió dolláros egyszeri átszervezési költséget jelentett. Az Adobe-nak világszerte jelenleg mintegy 3500 alkalmazottja van.

A cég eddig lényegesen jobban vészelte át a gazdasági válságot, mint a többi technológiai vállalat. A Sun Microsystems például múlt héten közölte, hogy a 2001-es 3900 után idén 4400 dolgozójától válik meg, ami azt jelenti hogy tavaly és idén a Sun alkalmazottainak összesen 20 százalékát építette le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról