:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 24. 09:44

Az ENSZ elindította SAP-technológiát alkalmazó Global Compact portálját

[Mmd] Az SAP AG bejelentése szerint az Egyesült Nemzetek szervezetének

[Mmd] Az SAP AG bejelentése szerint az Egyesült Nemzetek szervezetének Global Compact irodája nagy teljesítményű, SAP-alapú webportált indított el a vállalatok társadalmi szerepvállalását és a felelősségteljes globalizációt ösztönző szervezetek nemzetközi partnerhálózatának tagjai között zajló on-line ismeretszerzés, párbeszéd és együttműködés támogatására.

A Global Compact portál a különféle információk -- alkalmazások, adatbázisok, tárolt dokumentumok és internetes információk -- menedzselésének webes hátterét megteremtő mySAP Enterprise Portal megoldásra épül. Az ENSZ azért döntött a mySAP nagyvállalati portáltechnológiájának alkalmazása mellett, mert olyan, nagy kapacitású, dinamikus technológiai infrastruktúrára volt szüksége, amely képes felgyorsítani a Global Compact programban érintett szereplők -- vállalatok, civil szervezetek, munkavállalói érdekképviseletek, kormányok és ENSZ-szervek -- között zajló eszmecserét.

Az új technológia segítségével a program résztvevői szabadon megoszthatják egymással tapasztalataikat, esettanulmányokat tehetnek közzé, és -- gyakorlatuk folyamatos fejlesztése érdekében -- a többiek véleményét is kikérhetik. A technológia egyben lehetőséget biztosít a Global Compact programban részt vevő fejlődő és fejlett világbeli szervezetek nemzeti és helyi szintű hálózatainak arra, hogy bemutassák munkájukat, kezdeményezéseiket és tapasztalataikat a nemzetközi közönségnek.

A Kofi Annan főtitkár által 2002 júliusában elindított Global Compact program célja, hogy a vállalatok, a különböző ENSZ-szervek, a kormányok, a munkavállalói érdekképviseletek és a civil szervezetek között kapcsolatot teremtve, ösztönözze az emberi jogok, a munkajog és a környezetvédelem terén megfogalmazott kilenc alapelv érvényesítéséhez szükséges együttműködést.

"Ez az ENSZ első ilyen jellegű portálja" -- nyilatkozta Georg Kell, a Global Compact iroda vezetője. "Az alkalmazott megoldás olyan nagy teljesítményű technológiai infrastruktúrát hoz létre, amely a fontos helyi információk és anyagok megosztására bátorítja a program résztvevőit, ezzel pedig lehetővé teszi, hogy a világ különböző pontjain tevékenykedő szervezetek átadják egymásnak tapasztalataikat és tanuljanak egymástól. Az új technológia ablakot nyit a világra az egyre több helyen megalakuló nemzeti és helyi szintű Global Compact hálózatok számára."

A mySAP Enterprise Portal egységes felhasználói felületet és jól navigálható struktúrát biztosít a releváns információk elrendezéséhez, közzétételéhez és gyors kereséséhez. A portál emellett az egyes résztvevők konkrét szerep- és érdeklődési köre szerint szűrve tudja továbbítani az érintettek felé a különféle tartalmakat. Azok a vállalatok, amelyeknek a Global Compact program keretében évről-évre példákkal kell bemutatniuk az ágazatukban bevált legjobb gyakorlatot, a portál jelszóval védett felületén helyezhetik el esettanulmányaikat, és ugyanott a többi programrésztvevő és az általános közvélemény észrevételeit is kikérhetik a közzétett információval kapcsolatban.

A mySAP Enterprise Portal jelentős mértékben csökkenti az információkereséshez és -lehíváshoz szükséges időt, és automatizálja a korábban időigényes tartalomkezelési folyamatokat. A Global Compact portált várhatóan több ezer látogató keresi majd fel havonta. A portál létrehozását az SAP AG finanszírozta.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.