Szerző: Barna József

2002. október 23. 18:46

PlayStation 2 konzolra is megjelenik az America's Army című akciójáték

Az EGM Magazine hasábjain jelent meg a hír, hogy az Egyesült Államok hadserege PlayStation 2 konzolra is ki fogja adni a PC-re már megjelent, Americas Army című akciójátékot.

Az EGM Magazine hasábjain jelent meg a hír, hogy az Egyesült Államok hadserege PlayStation 2 konzolra is ki fogja adni a PC-re már megjelent, America's Army című akciójátékot.

A programmal a cél az, hogy a játékosokat megismertessék a seregben használt fegyverekkel és taktikákkal, valamint kedvet csináljanak a tengerentúli fiatalok körében a bevonuláshoz. Ehhez legmegfelelőbbnek egy Counter Strike stílusú FPS játékot láttak, melynek elkészítéséhez a világ legjobb játékfejlesztőit kérték fel. Az ő tanácsukra a védelmi minisztérium megvásárolta a legújabb Unreal Warfare engine-t.

Az alapkoncepció szerint rögtön a játék megkezdése után mindenkinek át kell esnie egy alapkiképzésen. Ennek négy fázisa van: célbalövés, akadálypálya, egyéb fegyverhasználat és taktikai bevetés. Az elért eredményeket a program a hivatalos szervereken tárolja (hasonlóan a Battle.net-hez), amihez egy rövid regisztrációs folyamaton kell átesnünk.

Az alapkiképzés után folyamatosan gyarapíthatjuk tudásunkat: lesz itt mesterlövész-gyakorlat, ejtőernyős ugrás repülőből, vagy speciális éjjeli bevetés szimulálása. Érdekesség -- és egyben egy nagyon jó ötlet --, hogy ha olyan dolgot csinálunk, amit feletteseink nem nagyon tolerálnak (pl. golyót repítünk a kiképző őrmester fejébe), akkor egy zárka négy fala lesz a jutalmunk, ahol a tétlen mozgáson kívül nemigen tudunk semmit sem csinálni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról