:

Szerző: roberto

2002. október 23. 14:40

Közel megduplázta negyedéves veszteségét a RealNetworks

A RealNetworks tegnap este, a tőzsde zárása után tette közzé harmadik negyedéves eredményeit. A vállalat nettó vesztesége megkétszereződött és a cég képviselői szerint a negyedik negyedéves kilátások sem túl rózsásak.

A RealNetworks tegnap este, a tőzsde zárása után tette közzé harmadik negyedéves eredményeit. A vállalat nettó vesztesége megkétszereződött és a cég képviselői szerint a negyedik negyedéves kilátások sem túl rózsásak.

A RealNetworks nettó vesztesége 35,4 millió dollár, azaz részvényenként 22 cent volt, szemben a tavalyi év azonos időszakában elért 19,4 millió dollárral, azaz részvényenként 12 centtel. A veszteségben azonban benne foglaltatik egy 30,8 millió dolláros egyszeri kiadás, amely átszervezésekkel, végkielégítésekkel, leírásokkal és befektetések értékcsökkenéséből áll össze.

A cég forgalma 45,4 millió dollárt tett ki, amely közel megegyezik a tavalyi harmadik negyedéves, 45,2 millió dolláros szinttel.

A vállalat vezérigazgatója, Rob Glaser beismerte, hogy a szerver-üzletág rendkívül gyengén szerepel. "Pénzügyi szemszögből a harmadik negyedév kiábrándító volt, noha az eredmények megfeleltek a várakozásoknak. A fogyasztói üzletágunk továbbra is növekedik, ez elsősorban a RealOne előfizetőknek köszönhető. Azonban a szerver-üzletág továbbra is komoly kihívásokkal találja szemben magát."

A RealNetworks bejelentette, hogy a negyedik negyedévben is hasonló eredményekre számít, a forgalom a harmadik negyedéves szinthez hasonlóan alakul majd, vagy alatta marad annak, a működési veszteség némileg kevesebb lesz, mint a jelenlegi negyedévben elért 4,3 millió dollár.

A RealNetworks szerver-üzletága elsősorban azért pang, mert a legnagyobb rivális Microsoft a Windows 2000-rel együtt szállítja médiaszerver szoftverét, míg a RealNetworks minden egyes "stream" után licencdíjat szed. A licencbevételek 26,8 millió dollárról 15,6 millió dollárra estek vissza.

A vállalat előfizetéses szolgáltatásaiból származó bevétel azonban erőteljesen növekszik, a tavalyi harmadik negyedévben a cég csupán 16 millió dollár előfzetési díjat szedett be, idén már 28,2 millió dollárt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.