:

Szerző: roberto

2002. október 23. 14:07

Széles vásznú kijelzővel felszerelt, Porsche formatervezésű luxus notebookot forgalmaz a Best Buy

A Best Buy megkezdte a világ első, Windows operációs rendszert futtató, széles vásznú kijelzővel felszerelt notebookjának forgalmazását. A Porsche Design által tervezett Vpr Matrix 200A5 modellt elsősorban multimédiás feladatokra, többek között DVD-lejátszásra ajánlják.

A Best Buy megkezdte a világ első, Windows operációs rendszert futtató, "széles vásznú" kijelzővel felszerelt notebookjának forgalmazását. A Porsche Design által tervezett Vpr Matrix 200A5 modellt elsősorban multimédiás feladatokra, többek között DVD-lejátszásra ajánlják.

A 2 GHz-es mobil Pentium 4 processzort, 512 Mbyte DDR SDRAM-ot és 40 Gbyte-os merevlemezt tartalmazó számítógép GeForce4 Go 420 videochipet tartalmaz. A beépített modem és Ethernet vezérlő mellett a készüléket 802.11b vezeték nélküli hálózati kontrollerrel is ellátták. A DVD-ROM/CD-RW kombó meghajtóval felszerelt notebook ára 2399 dollár.

A Vpr Matrix 200A5 kijelzőjének átlója 15,2 hüvelyk, natív felbontása pedig 1280x854 pixel. A kép méretaránya 1.50:1, ami ugyan szélesebb, mint egy hagyományos monitoré (1.33:1), de nem éri el a széles vásznú, 16:9 TV-k képarányát (1.76:1).

A Best Buy fejlesztési igazgatója szerint nem lenne értelme 16:9 méretarányú kijelzővel szerelt notebookot gyártani, ugyanis ezen a hagyományos alkalmazások zavaróan jelennének meg.

A Vpr Matrix 200A5 audió terén is egyedülálló élményt nyújt, ugyanis beépített hangchipje képes akár 24 bites, 192 kilohertzes lejátszásra is. Természetesen a beépített hangszórók nem nyújtanak éppen audiofil élményt, ezért a Best Buy azt javasolja a vásárlóknak, hogy külső hangszórókészletet vagy fejhallgatót használjanak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.