:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. október 22. 11:33

Megjelent az amerikai boltokban az eldobható mobiltelefon

A Hop-on.com végre piacra dobta eldobható mobiltelefonját, amelyet a Walgreens áruházakban lehet megvásárolni. A 40 dollárba (~10 ezer forintba) kerülő készülékkel 60 percet lehet beszélni.

A Hop-on.com végre piacra dobta eldobható mobiltelefonját, amelyet a Walgreens áruházakban lehet megvásárolni. A 40 dollárba (~10 ezer forintba) kerülő készülékkel 60 percet lehet beszélni.

Amennyiben a 60 perces beszélgetési idő letelt, természetesen fel lehet tölteni, újabb 60 percért 18 dollárt kell fizetni, de ha valaki egyszerre több mint 120 perc beszélgetési időt vásárol, árkedvezményt kap.

Az újrafelhasználható anyagokból készült, eldobható mobiltelefon csak a legszükségesebb funkciókat és szolgáltatásokat tartalmazza. A 60x107x15 milliméter méretű készülék szabadalmaztatott, eldobható alkatrészekből, illetve más mobilokban is megtalálható "standard" építőelemekből áll. Az alacsony árat azonban csak úgy lehetett elérni, hogy egyes funkciók és szolgáltatások hiányoznak a készülékből. "Az emberek csak beszélni akarnak a telefonjukon. Nem akarnak órákat tölteni bonyolult használati utasítások átolvasásával" -- mondta Peter Michaels, a Hop-on.com vezérigazgatója.

"Sok gyártó és szolgálatató olyanokért kér pénzt, amire a felhasználóknak igazából nincs is szüksége. A szolgáltatók például letölethető játékokat ajánlanak, de az embereknek nincs rájuk szüksége és nem is akarnak fizetni ilyenért" -- mondta Mihaels. A korlátozott képességek ellenére a készülékhez alaptartozék a headset, a pótakkumulátor és a töltő.

Michaels szerint az eldobható mobiltelefon elsőre könnyen kivitelezhető ötletnek tűnik, azonban az újrafelhasználhatóság miatt egyáltalán nem olyan kézenfekvő. A Hop-on.com be fogja gyűjteni az eldobott készülékeket, és 5 dollár engedményt ad a régi készülékek beszolgáltatóinak.

Sokan környezetvédelmi felelőtlenségnek tartják az eldobható telefonokat, azonban az újrafelhasználhatóság miatt a készülékek nem kerülnek a szemétre. "Ugyanezt mondták az eldobható kamerák kapcsán, azonban a legtöbb ilyen fényképezőgépet ötször is újrahaszonsítják, mielőtt szemétté válna. És még így is lehet, hogy felhasználható lesz valamire" -- mondta Michaels.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.