Szerző: Vörös Péter

2002. október 21. 21:19

Az AMD márkanevet választott beágyazott processzorai számára

Az Advanced Micro Devices ma sajtóközleményben jelentette be, hogy a Personal Connectivity Solutions üzletág által forgalmazott termékek az AMD Alchemy Solutions márkanév alatt kerülnek forgalomba. E divízióit -- mely a hordozható, hálózati és internetes eszközökbe szánt processzorok fejlesztéséért felelős -- az AMD idén, az Alchemy Semiconductor felvásárlása után hozta létre.

[HWSW] Az Advanced Micro Devices ma sajtóközleményben jelentette be, hogy a Personal Connectivity Solutions üzletág által forgalmazott termékek az AMD Alchemy Solutions márkanév alatt kerülnek forgalomba. E divízióit -- mely a hordozható, hálózati és internetes eszközökbe szánt processzorok fejlesztéséért felelős -- az AMD idén, az Alchemy Semiconductor felvásárlása után hozta létre.

A vállalat az Alchemy Semiconductor elismertsége miatt döntött úgy, hogy a korábban önálló cég nevét megtartja az üzletág által forgalmazott termékek márkanevében. A cég kínálatában jelenleg a következő termékek hozzáférhetőek: AMD Alchemy Solutions Au1000, Au1100 és Au1500 alacsony fogyasztású, nagyteljesítményű, beágyazott MIPS processzorok; AMD Alchemy Solutions Pb1000, Pb1100 és Pb1500 fejlesztői platformok és az AMD Alchemy Solutions Mobile Client Reference Design Kit.

Amint arról korábban beszámoltunk, a világ második legnagyobb processzorgyártója idén februárban vásárolta fel a magánkézben levő Alchemy Semiconductort, amely beágyazott processzorokat fejlesztett. Az AMD ezt követően hozta létre a Personal Connectivity Solutions divíziót. Az Alchemy alapítói, Rich Witek és Greg Hoeppner -- korábbi DEC-es mérnökök -- is ehhez az osztályhoz csatlakoztak, utóbbi lett az üzletág fejlesztésért felelős alelnöke.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról