Szerző: roberto

2002. október 21. 08:56

Nem észlelt súlyos kampánycsendsértést az interneten a tartalomszolgáltatók egyesülete

Nem történt súlyos kampánycsendsértés az interneten: mind a tartalomszolgáltatók, mind a nagyobb települési és egyéb honlapok, portálok betartották a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) és az Országos Választási Bizottság közösen kidolgozott választási etikai kódexének előírásait -- állapította meg a választásokat követően kiadott gyorsjelentésében az MTE választási monitoring munkabizottsága. A testület tucatnyi munkatársa a hétvégén csaknem 400 internetes honlap és portál működését figyelte, és néhány kisebb esettől eltekintve nem észlelt eltérést a kódexben foglaltaktól.

MTE[HWSW] Nem történt súlyos kampánycsendsértés az interneten: mind a tartalomszolgáltatók, mind a nagyobb települési és egyéb honlapok, portálok betartották a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) és az Országos Választási Bizottság közösen kidolgozott választási etikai kódexének előírásait -- állapította meg a választásokat követően kiadott gyorsjelentésében az MTE választási monitoring munkabizottsága. A testület tucatnyi munkatársa a hétvégén csaknem 400 internetes honlap és portál működését figyelte, és néhány kisebb esettől eltekintve nem észlelt eltérést a kódexben foglaltaktól.

Az MTE monitoring bizottságának tagjai 32 országos, valamint 29 regionális és helyi tartalomszolgáltató mellett valamennyi nagyobb település és politikai szervezet honlapjának tartalmát figyelemmel kísérték. Összesen 14 alkalommal észleltek olyan, az MTE választási etikai kódexével ellentétes magatartást, amely miatt a szolgáltatás üzemeltetőjével felvették a kapcsolatot. A leggyakoribb hiba az volt, hogy egyes szolgáltatóknál a kampánycsend péntek éjféli életbe lépése után is szerepeltek kampányhírek a címlapon, illetve a második hierarchia szinten. Ahol ez technikailag lehetséges volt, ott a szolgáltatók a monitoring bizottság figyelmeztetését követően haladéktalanul eltávolították a kampánycsendet sértő szolgáltatást.

A bizottság tagjai szerint mind a tartalomszolgáltatók, mind a települési, illetve párthonlapok szerkesztői, üzemeltetői nagyfokú együttműködési hajlandóságot mutattak, és maximálisan támogatták a munkacsoport tevékenységét, ami azt jelzi, hogy az internetes honlapok, portálok tulajdonosai és szerkesztői komolyan veszik a tartalomszolgáltatói szakma önszabályozásra irányuló törekvését.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról