Szerző: Barna József

2002. október 18. 12:47

Akvizícióval erősít a VIA

A tajvani VIA Technologies ma sajtóközleményben jelentette be, hogy felvásárolta a RISC-architektúrájú digitális jelprocesszorokat fejlesztő svéd Freehand DSP AB -t. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

[HWSW] A tajvani VIA Technologies ma sajtóközleményben jelentette be, hogy felvásárolta a RISC-architektúrájú digitális jelprocesszorokat fejlesztő svéd Freehand DSP AB-t. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A sundbybergi központú Freehand DSP 1999-ben alakult, alkalmazás-specifikus digitális jelprocesszorok (ASPDSP) fejlesztésére. A vállalat azóta két terméket (EchoDSP, MicroDSP) fejlesztett ki és licencelt. Ezeket elsősorban vezeték nélküli kommunikációs terminálokba, LAN terminálokba és kézigépekbe szánja.

A VIA vezérigazgatója, Wencsi Csen a felvásárlás kapcsán elmondta, hogy a Freehand tapasztalatait és termékeit cége a vezeték nélküli eszközök piacán szeretné kamatoztatni, és a Freehand DSP termékei -- alacsony fogyasztásuknak és gazdaságos tervezésüknek köszönhetően -- jól illeszkednek a VIA Total Connectivity programjába.

Noha ezzel kapcsolatban részleteket a felek nem közöltek, a Freehand DSP várhatóan a VIA önálló leányvállalataként folytatja működését, ahogy a tajvani cég által korábban felvásárolt S3 és Centaur Technology is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról