:

Szerző: Ady Krisztián

2002. október 18. 09:30

Megjelent az Opera 6.1 első bétája Linuxra és FreeBSD-re

[Opera Software] A norvég Opera Software tegnap kiadta

Opera Software[Opera Software] A norvég Opera Software tegnap kiadta webböngészője 6.1-es verziójának első bétáját Linuxra és FreeBSD-re. A szoftver (elődeitől eltérően) a szintén norvég TrollTech AS Qt nevű rendszerkönyvtárának hármas verzióját használja. A hírek szerint az új Operában rengeteget fejlődött az ázsiai írásrendszerek támogatása, és a böngésző a hibajavításokon túl kisebb újdonságokkal is szolgál, például az alapértelmezetten élsimított fontmegjelenítéssel. Lényeges változás történt a rendszerre telepített Java futtatókörnyezet kezelésében, az Opera ezentúl a KDE beépített böngészőjéhez, a Konquerorhoz hasonlóan nem a hagyományos Java pluginen keresztül éri el a JVM-et, hanem közvetlenül. Az Opera 6.1 Linuxra és FreeBSD-re kiadott tesztverziója a www.opera.com-ról tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.