:

Szerző: Barna József

2002. október 18. 09:24

A Handspring negyedéves eredményei felülmúlták a várakozásokat

Donna Dubinsky
Donna Dubinsky
A Handspring csütörtök este tette közzé első negyedéves eredményeit. A vállalat az előrejelzéseknél kisebb veszteséget ért el, azonban csökkentette a második negyedéves forgalmi kilátásait.

A kaliforniai kéziszámítógép-gyártó nettó vesztesége 15,3 millió dollár, azaz részvényenként 11 cent volt, a forgalom pedig 54,1 millió dollárt tett ki. A tavalyi év azonos időszakában a Handspring 61,4 millió dolláros bevétel mellett 32 millió dollár (részvényenként 28 cent) veszteséget ért el.

Az első negyedéves pro forma veszteslg 10 millió dollár, azaz részvényenként 7 cent volt. A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők átlagosan 9 centes részvényenkénti veszteségre számítottak.

"A negyedév során továbbra is a mobilszolgáltatókkal való kapcsolatok erősítésére és a kommunikátor készülékekre koncentráltunk" -- mondta Donna Dubinsky vezérigazgató. "A Treo 300 sikeres piaci bevezetése és a költségek jelentős csökkentése jó negyedévet eredményezett."

A Handsrping azonban csökkentette a jelenleg is tartó második negyedévre vonatkozó kilátásait. A vállalat júliusban még 80-90 milliós bevételt becsült, amelyet most 54-60 millió dollárra módosított. A vállalat továbbá bejelentette, hogy a vártnál később, csak 2003 második felében lesz nyereséges.

Az első negyedév során a Handsrping 44 ezer Treo kommunikátort értékesített, amely több mint a megelőző két negyedév összesített eredménye. Dubinsky rámutatott, hogy a cég továbbra is szoros kapcsolatban lesz a Sprint amerikai mobilszolgáltatóval. Jelenleg a Treo 300 készülékeket egyedül a Sprint forgalmazza, de a vezérigazgató szerint más mobilszolgáltatókkal is folynak tárgyalások.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.