:

Szerző: castor

2002. október 17. 13:27

Csökkenő veszteségről számolt be a Transmeta

Matthew Perry
Matthew Perry
Az alacsony fogyasztású Crusoe processzorairól ismert Transmeta szerdán tette közzén harmadik negyedéves eredményeit. A vállalat vesztesége csökkent, azonban az alacsony kereslet miatt a negyedik negyedéves kilátások is nyomottak. A vállalat várakozásai szerint azonban a 2003-as év negyedik negyedévére már nyereséges lehet.

A Santa Clara-i (CA, USA) cég negyedéves nettó vesztesége 21,8 millió dollár, vagyis részvényenként 16 cent volt, szemben a tavalyi év azonos időszakában elért 29,6 millió dollárral, azaz részvényenyenkénti 22 centtel. A pro forma veszteség 17,8 millió dollár (részvényenkénti 13 cent) volt, amely megfelelt az elemzők várakozásainak.

A Transmeta negyedéves forgalma 5 millió dollárról 6,4 millió dollárra nőtt, de a cég nem elégedett az eredménnyel. "Csalódottak vagyunk a vártnál alacsonyabb bevétel miatt" -- mondta Matthew Perry elnök-vezérigazgató. "A negyedév vége felé csökkenni kezdtek a megrendelések. A számítástechnikai piac továbbra is kemény, noha várakozásaink szerint a notebookok és más mobil eszközök növekedési üteme felülmúlja a PC-két."

A jelenleg is tartó negyedik negyedévre a Transmeta részvényenkénti 13-15 centes veszteségre és 5-6 millió dolláros bevételt vár. A veszteség nagyobb, a forgalom viszont alacsonyabb az elemzők előrejelzéseinél.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.