:

Szerző: Ady Krisztián

2002. október 17. 12:31

Csődvédelmet kért a 3dfx

A 3dfx Interactive tegnap bejelentette, hogy csődvédelmet kért a San Jose-i (CA, USA) szövetségi bíróságtól. Ebben a helyzetben azt hiszem a csődeljárás a legjobb módja annak, hogy visszafizessük adósságainkat -- mondta Richard A. Heddleson, a 3dfx elnök-vezérigazgatója.

A 3dfx Interactive tegnap bejelentette, hogy csődvédelmet kért a San Jose-i (CA, USA) szövetségi bíróságtól. "Ebben a helyzetben azt hiszem a csődeljárás a legjobb módja annak, hogy visszafizessük adósságainkat" -- mondta Richard A. Heddleson, a 3dfx elnök-vezérigazgatója.

A csődközeli helyzetben levő 3dfx igazgatótanácsa 2000 végén határozott úgy, hogy a cég vagyonát, valamint szellemi tulajdonait 112 millió dollárért eladja az NVIDIA-nak, amit az NVIDIA 70 millió dollár készpénzben és egymillió NVIDIA részvényben egyenlít ki. A felvásárlás lezárása után a 3dfx felfüggesztette működését.

Ezután az NVIDIA tulajdonába került a 3dfx minden fejlesztése, szabadalma, valamint védjegyeivel és jövőbeli termékeivel kapcsolatos joga. A két cég közötti szabadalomsértési perek a felvásárlási tranzakció végeztével befejeződtek. Az NVIDIA 2001 márciusában fejezte be a 3dfx vagyonának felvásárlását.

Noha továbbra is sokan rendelkeznek Voodoo chipes grafikus kártyákkal, hivatalos támogatás ma már semmilyen formában nem létezik hozzájuk. A 3dfx chipes kártyákkal kompatibilis meghajtóprogramok a www.3dfx.com helyett mostantól a www.voodoofiles.com oldalról tölthetők le. A hivatalos driverek mellett itt új, önjelölt fejlesztők által készített meghajtók és segédprogramok is megtalálhatók.

A 3dfx történetét bemutató cikkünk itt olvasható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.