:

Szerző: Ady Krisztián

2002. október 16. 17:24

Nem újdonság, de most már bizonyított: az internetes újságokat is olvassák

A Szonda Ipsos a Gfk Hungáriával együttműködve 2002 januárjától internetes oldalakat is mér a napilapokhoz hasonló módszerrel a Nemzeti MédiaAnalízis keretében. A 2500 fős mintán végzett kérdőíves kutatás kiterjed a lakosság teljes körű médiafogyasztási (tévé, teletext, rádió, sajtó, internet) szokásaira, ezzel lehetővé téve az internetes média összevetését a nyomtatott médiával.

[HWSW] A Szonda Ipsos a Gfk Hungáriával együttműködve 2002 januárjától internetes oldalakat is mér a napilapokhoz hasonló módszerrel a Nemzeti MédiaAnalízis keretében. A 2500 fős mintán végzett kérdőíves kutatás kiterjed a lakosság teljes körű médiafogyasztási (tévé, teletext, rádió, sajtó, internet) szokásaira, ezzel lehetővé téve az internetes média összevetését a nyomtatott médiával.

A most közzétett felmérés eredményei rámutatnak, hogy a nyomtatott sajtótermékek ugyan még mindig vezetnek az olvasottságot tekintve, ám az on-line lapok is lassan elfoglalják az őket megillető helyüket. A Blikk, a Népszabadság, a Metro, a Színes Mai Nap és a Magyar Nemzet után már internetes lap, az [origo] következik.

Ezt követi a Startlap -- amely ugyan nem sajtótermék, ám mint az analízisből kiderül, többen "olvassák", mint a Magyar Hírlapot vagy a Népszavát. Az Index és a Korridor is felkerült a legolvasottabb lapok listájára, megelőzve a nyomtatott Pesti Estet és a szintén inkább szolgáltatásairól, mint híreiről ismert Habostortát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.