Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 15. 10:35

Az Ericsson második szerződését írta alá a kínai TCL Mobile-lal

Az Ericsson második 2,5G (GPRS) mobilkészülék-platformokra vonatkozó szerződését írta alá a TLC Mobile Communicationnel, Kína

Az Ericsson második 2,5G (GPRS) mobilkészülék-platformokra vonatkozó szerződését írta alá a TLC Mobile Communicationnel, Kína legnagyobb belföldi mobilkészülék-szállítójával. A felek első szerződésüket idén júliusban írták alá. A szerződések értelmében a TCL Mobile Communication készülékeinek fejlesztése és gyártása során teljes mértékben az Ericsson Mobile Platforms csúcstechnológiájú mobilplatformjait használja fel.

"Az Ericsson Mobile Platforms-szal folytatott együttműködésünk kibővítésének eredményeképpen a TCL Mobile képes lesz gyorsan piacra vinni a legújabb technológiát, ezáltal tovább emelve a kínai fogyasztóknak szánt kínálatunk értékét" -- nyilatkozta Dr. Wan Mingjian, a TCL Mobile elnök-vezérigazgatója. "Ez, egyesítve a design, a gyártás, illetve az értékesítés és marketing terén kivívott erős pozíciónkkal, megerősíti a kínai piacon betöltött vezető szerepünket."

"Kína mobiltelefon-piaca mára nemcsak a legnagyobb a világon, hanem a GPRS és a multimédiás funkciók korai adaptációja révén az egyik legfejlettebb is" -- fűzte hozzá Jan Pantzar, az Ericsson Mobile Platforms értékesítésért és marketingért felelős alelnöke. "Örömmel tölt el bennünket, hogy kibővíthetjük együttmuködésünket a TCL Mobile-lal, és olyan platformokat szállíthatunk részükre, amelyek révén a TCL Mobile a multimédiás üzenetkezeléshez (MMS) szükséges fejlett funkciókat kínáló termékeket bocsáthat piacra."

A megállapodás a mobiltelefon-iparág jelenleg zajló átalakulásának újabb bizonyítéka. Míg korábban néhány vállalat kínálta teljes körű termékeit az ügyfeleinek, addig a jelenlegi piaci trend szerint számtalan szállító állít össze mindössze néhány specializálódott vállalat kulcsfontosságú megoldásait felhasználó fogyasztói termékeket. Így lehetőség nyílik a kínai vállalatok számára is, hogy versenybe szálljanak a nagy nemzetközi mobilkészülék-szállítókkal.

A megállapodás értelmében a TCL Mobile Communication az Ericsson mobilkészülék alaptechnológiájára építve értéknövelt 2,5G GPRS telefonkészülékeket fejleszt. Az Ericsson rendelkezik a világon a legtöbb 2,5G és 3G szabadalommal. Ezek egy része jelenleg az Ericsson Mobile Platforms-on keresztül kerül piacra, ezáltal az Ericssont vezető készülék alaptechnológia-szállítóként pozícionálva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról