Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 15. 14:33

805 millió dolláros megrendelést kapott az NEC a China Mobile Communicationstől

[DigiTimes] Az NEC 100 milliárd jenes, azaz körülbelül 805 millió dolláros megrendelést kapott a kínai China Mobile Communicationstől. A készülékek szállítása pedig még ezen a héten megkezdődhet, közölték helyi lapok, online médiák.

[DigiTimes] Az NEC 100 milliárd jenes, azaz körülbelül 805 millió dolláros megrendelést kapott a kínai China Mobile Communicationstől. A készülékek szállítása pedig még ezen a héten megkezdődhet, közölték helyi lapok, online médiák.

A legfrissebb információk szerint az NEC által fejlesztett és gyártott, N8 kódnevű multimédiás mobiltelefon 2,2"-os színes kijelzővel, 100 000 pixel felbontású beépített digitális kamerával és egy kisebb, 1"-os, a készülék hátoldalán található kiegészítő színes kijelzővel rendelkezik.

Ay NEC reményei szerint még ebben az üzleti évben (március végéig) 500 000 digitális kamerával felszerelt telefont szállíthat Kínába, jövőre pedig további 3 millió készülékkel láthatja el a kínai piacot.

A China Mobile a világ legnagyobb mobilszolgáltatója, 120 millió ügyféllel és 70%-os piaci részesedéssel rendelkezik Kínában. A cég előfizetői köre elképesztő mértékben növekszik, havonta több mint 5 millió új felhasználó választja a China Mobile-t.

Kínában július végén 380 millió telefonfelhasználó volt, ezzel a világ legnépesebb országa e téren is leelőzte az Egyesült Államokat. A statisztikák szerint 2002 első hét hónapjában 55,75 millióval nőtt a telefonfelhasználók száma, ebből 35,09 millió volt az új mobiltelefon-felhasználó és 20,65 millió az új vonalas telefonfelhasználó.

Kína 2001 július végén vette át az első helyet az USA-tól a mobiltelefon-felhasználók száma terén. Az országban 2002 július végén 180 millió mobiltelefon-felhasználó volt, ez több, mint Nagy-Britannia és Németország teljes lakossága együttesen. A világ legnépesebb országában átlagosan 1,4 másodpercenként csatlakozik új felhasználó a mobiltelefónia világához.

Az országban alapvetően két mobiltelefon-szolgáltató van: a China Mobile és a China Unicom, ezek a gazdagabb tartományokban működnek. Az ország többi részében a China Mobile és a China Unicom állami tulajdonban lévő anyavállalatai nyújtanak mobiltelefon-szolgáltatást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról