Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 14. 20:04

A Nokia a multimédiás üzenetküldési szolgáltatások elindításához szükséges teljes megoldást szállít az mmO2 számára

Az mmO2 a vállalat európai piacain a Nokiát választotta multimédiás üzenetküldési szolgáltatása (MMS) egyedüli szállítójául. A megállapodás eredményeképpen az angliai, írországi, németországi és hollandiai előfizetők egyetlen ún. gazdag üzenet keretein belül küldhetnek és fogadhatnak majd szöveges üzenetet, grafikát és hangot. A szállítások már elkezdődtek, a szolgáltatás pedig a tervek szerint 2002 októberében indul.

[HWSW] Az mmO2 a vállalat európai piacain a Nokiát választotta multimédiás üzenetküldési szolgáltatása (MMS) egyedüli szállítójául. A megállapodás eredményeképpen az angliai, írországi, németországi és hollandiai előfizetők egyetlen ún. gazdag üzenet keretein belül küldhetnek és fogadhatnak majd szöveges üzenetet, grafikát és hangot. A szállítások már elkezdődtek, a szolgáltatás pedig a tervek szerint 2002 októberében indul.

Az MMS-képes készülékkel rendelkező felhasználók személyes fényképeik, hangfelvételeik, illetve szöveg kombinálásával alkothatják meg saját multimédiás üzenetüket, melyet egy másik mobiltelefonra, vagy e-mail címre küldhetnek el. Az O2 portálhoz is hozzáférhetnek majd, ahonnan egy fotóalbumból és egy képbankból töltenek le felvételeket. A portálon sporttal, szórakoztatással, pletykákkal, hírekkel, utazással és időjárás-jelentéssel kapcsolatos, multimédiás szöveges figyelmeztetések sorát is megtalálhatják majd.

"A Nokia már bizonyította elkötelezettségét amellett, hogy szaktudása révén olyan hasznos, személyre szabott megoldásokat és szolgáltatásokat alkosson, amelyek a következő generációs szolgáltatások felé vezetnek" -- mondta Kent Thexton, az mmO2 marketing igazgatója.

"A Nokia véleménye szerint a vonzó MMS szolgáltatások fellendítik majd a GPRS középsebességű mobiladat kapcsolatok népszerűségét, így a hálózat-, és a tartalomszolgáltatók számára egyaránt fontos új bevételforrást teremtenek" -- mondta Peter Kuhne, a Nokia Networks értékesítési alelnöke.

A Nokia a Nokia multimédiás üzenetküldési központot (MMSC), a Nokia profilszervert, és a Nokia multimédiás e-mail átjárót is tartalmazó MMS megoldását szállítja. A Nokia emellett rendszertelepítési és integrálási szolgáltatást nyújt, valamint az MMS megoldás versenyképességének fenntartása érdekében karbantartási szolgáltatást biztosít.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról