Szerző: Barna József

2002. október 11. 15:35

Ingyen MMS a Pannon GSM-nél

Október 15-én a Pannon GSM bevezeti MMS szolgáltatását, melynek számos olyan jellemzője van, amely teljesen újszerű a magyar mobilpiacon.

Október 15-én a Pannon GSM bevezeti MMS szolgáltatását, melynek számos olyan jellemzője van, amely teljesen újszerű a magyar mobilpiacon.

A szolgáltatás részeként lehetőség van olyan előfizetőknek is MMS-t fogadni, akik nem rendelkeznek erre alkalmas mobiltelefonnal, sőt küldeni is, hiszen az MMS Album szolgáltatást segítségével webes felületen bárki szerkeszthet multimédiás üzeneteket, melyeket továbbküldhet ismerősei, barátai telefonjára. Az MMS-képes készülékről küldött üzenetek év végéig ingyenesek.

A Pannon GSM multimédiás üzenetküldő szolgáltatásának egyik fő jellemzője, hogy a küldőnek nem kell tudnia, vajon a címzettnek van-e MMS képes készüléke. Amennyiben rendelkezik MMS készülékkel és MMS szolgáltatással is, akkor telefonjára fogja megkapni az üzenetet. Ha mégsem, akkor SMS-ben kap értesítést, hogy multimédiás üzenete érkezett, valamint az SMS tartalmazza annak webes elérési útvonalát. Az üzenetet a címzett a rövid szöveges üzenetben megadott azonosítója és jelszava segítségével tudja megtekinteni.

Szintén egyedülálló az MMS Album szolgáltatás, azaz multimédiás üzenetek fogadása, sőt küldése is az interneten keresztül. A Pannon GSM előfizetői webes felületen egy egyszerű szerkesztő segítségével állíthatnak össze MMS üzeneteket, és elküldhetik bármely másik Pannon GSM előfizető készülékére vagy egy tetszőleges e-mail címre. A címzett pedig minden nehézség nélkül olvashatja, még akkor is, ha nem rendelkezik MMS-képes készülékkel Az üzenet érkezéséről itt is SMS-ben értesülnek az ügyfelek. Azon előfizetők, akik rendelkeznek MMS és MMS Album szolgáltatással, valamint MMS-képes telefonnal is, telefonjukon levő üzenetüket eltárolhatják személyes MMS Albumukba.

Mindezeken felül az MMS készülékkel rendelkező ügyfelek MMS hírcsomagokat rendelhetnek. Amennyiben előfizetnek a szolgáltatásra, úgy különböző témakörökben (üzleti, sport, színes és magazin hírek) napi több MMS-t kaphatnak. Ez csomagonként hozzávetőlegesen napi három üzenetet tartalmaz.

Az MMS szolgáltatását ugyan regisztráció útján meg kell rendelni, azonban sem csatlakozási, sem pedig havi díjat nem kell érte fizetni. A bevezetéstől kezdődően, egészen 2002. december 31-ig azonban az MMS készülékekről küldött üzenetek ingyenesek. A kedvezményes időszak lejárta után is a küldött multimédiás üzenetekért csupán nettó 100 (bruttó 125) forintot kell fizetni, mindezt függetlenül a tarifacsomagtól, a napszaktól és az üzenet méretétől.

Az MMS Albumot szintén bárki igénybe veheti, csupán meg kell rendelnie a szolgáltatást, melynek szintén nincs sem csatlakozási, sem pedig havi díja. Az MMS Album szolgáltatás webes felületéről küldött üzenetek a szolgáltatás bevezetésétől kezdve, tarifacsomagtól, napszaktól és az üzenet mérettől függetlenül nettó 100 (bruttó 125) forintba kerülnek. Az MMS hírcsomag megrendeléséért nettó 100 (bruttó 125) forintot kell fizetni, azonban az előfizetők ezért a díjért 2002. december 31-ig ingyenesen kapják az MMS hírcsomagokat. 2003-tól a hírcsomagok havidíjas szolgáltatásként vehetők igénybe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról