:

Szerző: roberto

2002. október 11. 14:46

A Panasonic digitális kamerával felszerelt mobiltelefonokat fog szállítani a Vodafone-nak

[Bloomberg] A Matsushita Electric Industrial Co., Japán második legnagyobb mobiltelefon-gyártója októberben elkezdi a digitális fényképezőgéppel ellátott mobiltelefonok szállítását a Vodafone Group Plc-nek, Európa legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatójának.

[Bloomberg] A Matsushita Electric Industrial Co., Japán második legnagyobb mobiltelefon-gyártója októberben elkezdi a digitális fényképezőgéppel ellátott mobiltelefonok szállítását a Vodafone Group Plc-nek, Európa legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatójának.

A Matsushita Electric a Panasonic márkanév alatt árusítja mobiltelefonjait. A cég a tervek szerint havi 30 ezer mobiltelefont fog eladni a Vodafone-nak, közölte Shinichi Okamoto, a Matsushita Electric kínai mobiltelefonjaiért felelős ügyvezető igazgatója egy pekingi sajtótájékoztatón.

A japán cég jelenleg a világ hatodik legnagyobb mobiltelefon-gyártója. A vállalat terve, hogy 2005-re a globális piac több mint 10%-át szerezze meg, közölte korábban Yasuo Katsura, a Matsushita mobiltelefon üzletágának vezetője. E cél elérése érdekében a cég kénytelen lesz növelni jelenlétét a Japánon kívüli piacokon, mivel az otthoni piac kezd telített lenni, a lakosság több mint 60%-ának van már mobiltelefonja.

Bobby Leach, a Vodafone szóvivője megerősítette, hogy a cég vásárolni fog Panasonic mobiltelefonokat. A felek nem tették közzé a Vodafone megrendelés részleteit.

A mobiltelefon-eladások terén a Matsushita Electric legközelebbi vetélytársa a Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., amely az első negyedévben 6,4%-os piaci részesedést szerzett, közölte a Gartner piackutató vállalat japán leányvállalata.

Az új mobiltelefonokat egy pekingi üzemben fogják gyártani, majd elküldik egy csehországi gyárba, ahol installálják a szoftvert és elvégzik az európai piacnak megfelelő beállításokat, közölte szeptemberben Kevin Yoshino, a Matsushita pekingi gyárának felügyelője.

Az európai és kínai megrendeléseknek köszönhetően a Matsushita azt tervezi, hogy a pekingi gyár havi termelése novemberre 25%-kal 500 ezer darabra emelkedik. A kínai piacra szánt mobiltelefonokat a China Mobile Communications Corp. által nyújtott szolgáltatásokhoz fogják használni.

Chris Gent, a Vodafone elnök-vezérigazgatója februárban elmondta, hogy a fényképküldő szolgáltatáshoz az első mobiltelefonokat a Nokia és Sharp fogja szállítani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.