:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. október 10. 17:34

A Network Associates a vártnál nagyobb nyereséggel zárta a harmadik negyedévet

Az internetes biztonságtechnikával foglalkozó Network Associates bejelentette, hogy újra nettó nyereséget ért el a tavalyi hasonló időszakban elért veszteséghez képest. A cég nemrég fejezte be a McAfee.com kinnlevő részvényeinek felvásárlását.

Az internetes biztonságtechnikával foglalkozó Network Associates bejelentette, hogy újra nettó nyereséget ért el a tavalyi hasonló időszakban elért veszteséghez képest. A cég nemrég fejezte be a McAfee.com kinnlevő részvényeinek felvásárlását.

A Network Associates a harmadik negyedévben 9,1 millió dolláros (részvényenként 6 centes) nettó profitot ért el, beleértve az egyszeri tételeket és a McAfee.com részleg eredményét, szemben az előző év hasonló időszakában elért 11,3 millió dolláros (részvényenként 8 centes) nettó veszteséggel.

Az egyszeri tételek nélkül, de a McAfee.com eredményeit beszámítva a Network Associates részvényenként 15 centes nyereséget ért el. A First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 12 centes pro forma nyereségre számítottak.

A cég forgalma 232,2 millió dollár volt, szemben az egy évvel ezelőtti 205,6 millió dollárral, közölte a Santa Clara (Kalifornia) központú vállalat.

A második negyedévben a cég nettó profitja 21,2 millió dollár (részvényenként 12 cent) volt, szemben a tavalyi hasonló időszakban elért 37,2 millió dolláros (részvényenkénti 27 centes) veszteséggel. A második negyedéves forgalom a tavalyi 181,5 millió dollárról 233 millió dollárra nőtt.

"Az utóbbi három évben a McAfee.com csapata erőteljesen előretört a fogyasztói piacon, és az online biztonsági és vírusvédelmi szolgáltatások fejlesztésének motorjává vált" -- mondta George Samenuk, a Network Associates elnök-vezérigazgatója. "A Network Associates erre a sikerre építve fog terjeszkedni ezekkel a szolgáltatásokkal a fogyasztói piacon, a kis és otthoni irodák, a kis- és középvállalatok és a szolgáltatók piacán."

"A Network Associates és a McAfee.com újraegyesítése fontos előrelépés mindkét cég fogyasztói és részvényesei számára" -- közölte Srivats Sampath, a McAfee.com elnök-vezérigazgatója.

Amint az ismert, a Network Associates korábban már háromszor is próbálkozott a leányvállalat 100%-os tulajdonrészének megszerzésével, azonban miután a napvilágra került számviteli szabálytalanságok folytán a cég részvényárfolyama jelentősen visszaesett, minden alkalommal visszakozott az ügylettől.

A cég július elején nyújtotta be az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek az 1998-2000-es periódusra vonatkozó revideált pénzügyi eredményeit, ami az április 25-én felfedett számviteli szabálytalanságok miatt vált szükségessé. A cég így azt remélte, hogy a tisztázott pénzügyi eredmények nyilvánosságra hozatala megfelelő légkört teremt a felvásárlás kivitelezéséhez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.