Szerző: Barna József

2002. október 10. 10:40

A Rambus nyilvánosságra hozta negyedik negyedéves eredményeit

A Rambus tegnap, a tőzsde zárása után tette közzé szeptember 30-án véget ért negyedik pénzügyi negyedévének adatait.

A Rambus tegnap, a tőzsde zárása után tette közzé szeptember 30-án véget ért negyedik pénzügyi negyedévének adatait.

Az egy részvényre jutó nyereség 6 cent volt, amely megegyezik az előző negyedéves szinntel, illetve az egy évvel korábbi adattal. A cég nettó nyeresége 5,9 millió dollár volt, szemben az egy évvel korábban elért 6,5 millió dollárral. A negyedéves forgalom 24,5 millió dollárt tett ki, amely 12 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi negyedik negyedévben, azonban 3 százalékkal magasabb, mint az előző negyedévben.

"Ilyen nehéz piaci körülmények között a lassú bevételnövekedés és a nyereséges működés nagyon szép eredmény" -- mondta Geoff Tate, a vállalat vezérigazgatója.

A negyedik negyedév során befolyt jogdíjak összesen 23,2 millió dollárt tettek ki, amely 7 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év azonos időszakában, azonban 5 százalékkal magasabb a megelőző negyedéves szintnél. A cég bejelentése szerint mind az SDRAM-okkal, mind a DDR SDRAM-okkal, mind pedig a Rambus DRAM-mal kapcsolatos jogdíjak növekedtek.

A jogi, értékesítési és marketing költségek emelkedése miatt a működési kiadások a negyedik negyedévben 900 ezer dollárral nőttek az előző negyedévhez képest. A jogi kiadások 2,4 millió dollárról 2,8 millióra növekedtek, azonban jelentősen csökkentek a tavalyi negyedik negyedévhez képest, amikor 6,4 millió dollárt tettek ki. Az összes működési költség 17 millió dollár volt, szemben a megelőző negyedéves 16 millió dollárral és a tavalyi negyedik negyedévben mért 19,6 millió dollárral.

A teljes pénzügyi évet illetően a Rambus nettó nyeresége 24,7 millió dollárra, azaz részvényenként 24 centre csökkent a tavalyi 31,3 millió dollárról, azaz részvényenkénti 29 centről. A cég éves forgalma 117,2 millió dollárról 96,9 millióra csökkent.

A Rambus igazgatótanácsa jóváhagyta azt a tervet, amely szerint a cég nyíltpiaci műveletek során 5 millió saját részvényt vásárol vissza. A vállalat a most lezárult pénzügyi évben összesen 3,9 millió részvényt vásárolt vissza. A Rambus-részvények árfolyama a negyedéves bejelentést követően 4 dollárról 4,15 dollárra emelkedett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról